ΑΘΗΝΑ
08:40
|
05.05.2024
Κυρίαρχο το σύνθημα “Θάνατος στους Άραβες” από νεαρούς ακροδεξιούς ισραηλινούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια άγριων συμπλοκών ανάμεσα σε νεαρούς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους που επίσης συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας όταν επιχείρησαν να διαλύσουν τις δύο ομάδες των διαδηλωτών.  
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μετά από πορείες Ισραηλινών που φώναζαν συνθήματα όπως “Θάνατος στους Άραβες” και “Φωτιά στα χωριά σας”, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 79 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι πέντε Ισραηλινοί για “ύποπτη συμπεριφορά”. Η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Χαάρετζ” (Haaretz) έγραψε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν σφυριά και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι διαδηλωτές, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, επιτέθηκαν με πέτρες και βεγγαλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 105 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ολονύχτιων ταραχών.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές να απαντούν με πέτρες και βεγγαλικά στα δακρυγόνα και στα κανόνια νερού της αστυνομίας. Στο σημείο των ταραχών κλήθηκε και έφιππη αστυνομία.

Σε ένα άλλο βίντεο, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, μια ομάδα Ισραηλινών εμφανίζεται να εισβάλει σε σπίτι αραβικής οικογένειας και να πετάει στον δρόμο έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται να πυρπολούν ένα αυτοκίνητο.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο “Kann News” μετέδωσε ότι κάποιοι από τους Ισραηλινούς διαδηλωτές φέρονται να συνδέονται με την ακροδεξιά οργάνωση “Λεχάβα”, η οποία αντιτίθεται στη συνύπαρξη αράβων-ισραηλινών και που παλιότερα οι ισραηλινές αρχές την είχαν χαρακτηρίσει “τρομοκρατική”. Στο μεταξύ ο επικεφαλής του κόμματος της Κοινής Λίστας Αϊμάν Οντέχ κατηγόρησε την αστυνομία για αδιαφορία απέναντι στους ακροδεξιούς διαδηλωτές. “Απόψε οργανώθηκε ένα πογκρόμ με τη βοήθεια της αστυνομίας”, τόνισε ο Αϊμάν Οντέχ.

Οι νέες εντάσεις στην Ιερουσαλήμ σημειώνονται ενώ οι πιστοί μουσουλμάνοι τιμούν το Ραμαζάνι και προ ημερών τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία με την αφορμή συγκέντρωσης μετά τη λήξη της ημερήσιας νηστείας τους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα