ΑΘΗΝΑ
21:47
|
08.05.2024
Συνολικά τρεις είναι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της J&J.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά τρεις είναι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Η ανάλυση των CDC δείχνει ότι παρουσιάστηκαν 7 περιπτώσεις θρόμβων αίματος ανά 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Τον υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών.

Η επικεφαλής των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημείωσε ότι τα κρούσματα Covid-19 μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για μια «ευοίωνη τάση». Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν «ανησυχητικά κενά» σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Αναφορικά με τις εγκύους, η Ουαλένσκι είπε ότι τα CDC συνιστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Δρ Άντονι Φάουτσι, από την πλευρά του, εξήγησε ότι προς το παρόν οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να καθορίσουν τι επιπτώσεις έχει το εμβόλιο στη λεγόμενη «ινδική» παραλλαγή του νέου κορονοϊού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα