ΑΘΗΝΑ
02:31
|
31.07.2021
Ταξίδια μεταξύ των δύο κρατών χωρίς καραντίνα με εξ ολοκλήρου ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα διμερή συμφωνία κατέληξαν Μπαχρέιν και Ισραήλ για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμών τους κατά της νόσου Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο κρατών. Βάσει της συμφωνίας, η οποία χαρακτηρίστηκε “πρώτη του είδους της” οι ταξιδιώτες των δύο κρατών με πιστοποιημένα έγγραφα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού εξαιρούνται από την υποχρέωση της καραντίνας. Η συμφωνία καλύπτει και το επονομαζόμενο “πράσινο πάσο” του Ισραήλ, το οποίο επιτρέπει σε εμβολιασθέντες πολίτες της χώρας να επισκέπτονται εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Το δίκτυο NPR μετέδωσε ότι αμοιβαία αποδεκτά πιστοποιητικά εμβολιασμού του Ισραήλ και του Μπαχρέιν θα είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακά με κώδικα QR στα κινητά τηλέφωνα των ταξιδιωτών και θα σκανάρονται στα σύνορα των δύο κρατών.

Η συμφωνία “θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και στις οικονομίες μας και θα βοηθήσει στον κοινό μας αγώνα εναντίον του νέου κορονοϊού”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Οι δύο χώρες επεκτείνουν τη συνεργασία τους αφότου υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020.

Οι αρχές στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορονοϊό ο μισός και πλέον πληθυσμός, σκοπεύουν να επιτρέψουν την επανέναρξη των πτήσεων από και προς διάφορους προορισμούς και να ανοίξουν ξανά τον τουρισμό.

Πηγές: RT News, NPR

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να δράσουν άμεσα για τα Βαρώσια

Στα 2.845 τα κρούσματα, 12 θάνατοι και 165 διασωληνωμένοι

Δένδιας: “Βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα η σταθερότητα του Λιβάνου”

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα