ΑΘΗΝΑ
21:38
|
26.04.2024
Παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η καταγγελία του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για σχέδιο δολοφονίας του, στο οποίο εμπλέκεται ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και από ποια πρόσωπα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως η πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος. Σημειώνεται ότι σε άρθρο του με τίτλο «Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία» ο δημοσιογράφος αποκάλυψε μια σειρά πληροφοριών για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται σε δημοσίευμά της η Καθημερινή, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα όσα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος για την υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή Μένιου  Φουρθιώτη, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφθεί εντός της εβδομάδας τα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη συμπλοκή τους με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι δράστες πέταξαν στο σημείο ένα σακίδιο, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα