ΑΘΗΝΑ
10:55
|
24.04.2024
Στη Ρωσία τον Μάϊο η κοινή αποστολή ΕΜΑ-ΠΟΥ για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων παραγωγής του ρωσικού εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαίωσε πως προετοιμάζεται κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του ΕΜΑ και τον ΠΟΥ στη Ρωσία για την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής και τις κλινικές μελέτες του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης του εμβολίου Sputnik V, Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιήσουν τον Μάιο επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής του ρωσικού εμβολίου, προκειμένου αυτό να εγκριθεί αργότερα από τον ΕΜΑ.

Ο ΕΜΑ διενεργεί αυτή την στιγμή αξιολογήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την  αποτελεσματικότητα του Sputnik V, ως μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και της επικείμενης έγκρισής του για χρήση στην Ε.Ε..

Ο ΠΟΥ είχε επιβεβαιώσει την περασμένη Πέμπτη ότι μέλη του θα συμμετέχουν στην επιθεώρηση των εγκατστάσεων του Sputnik V στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι η έγκριση του Sputnik V έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα στην ΕΕ, με αρκετά κράτη όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία να εγκρίνουν το εμβόλιο πριν πάρουν το πράσινο φως από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της ΕΕ (ΕΜΑ).

Μέχρι σήμερα, το Sputnik V έχει καταχωριστεί σε 60 χώρες παγκοσμίως με συνολικό πληθυσμό 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 91,6% όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Lancet, ένα από τα παλαιότερα και πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V στις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησής του, εξακολουθεί να εξετάζεται και να καθυστερεί μέχρι σήμερα με διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες.

Το εμβόλιο βασίζεται σε καλά μελετημένους αδενοϊικούς φορείς για την παροχή της ανοσοποίησης ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του, όπως έχει καταγραφεί από άλλα εμβόλια κατά της Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα