ΑΘΗΝΑ
23:18
|
26.04.2024
«Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενόψει της αυριανής άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ήταν για τον ίδιο στιγμές εξαιρετικής χαράς και υπερηφάνειας που έγινε δεκτός σήμερα από τον διοικητή και ξεναγήθηκε στους χώρους της. Σημείωσε, επίσης, πως ήρθε σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση μας, την εξέλιξη του ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου. Παράλληλα, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες πριν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που βρίσκεται στη Γενεύη προκειμένου να λάβει μέρος στην Άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, που ξεκινάει αύριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Ελβετία, χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση ως κρίσιμη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα