ΑΘΗΝΑ
16:42
|
20.04.2024
Σήμερα το απόγευμα η επίσημη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι έγκυες ή όσες γυναίκες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες δεν θα πρέπει εμβολιάζονται με το σκεύασμα της βρετανοσουηδικής εταιρείας AstraZeneca, δήλωσε ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος, λοιμωξιολόγος μέλος επιτροπής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η σύσταση, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, θα αναφέρει ότι οι έγκυες ή μέλλουσες έγκυες θα πρέπει να εμβολιάζονται με εμβόλιο τύπου mRNA, όπως της Pfizer και της Moderna. Η ίδια απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει και για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όπως δήλωσε ο κ. Σκουτέλης, “η τάση είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στην εγκυμοσύνη”, αλλά ούτε και σε γυναίκες οι οποίες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες. “Η σύσταση είναι να εμβολιάζονται οι έγκυες γυναίκες με mRNA εμβόλιο”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος διευκρίνισε ότι “διογκώσαμε πολύ τις παθογένειες που έχει το εμβόλιο της AstraZeneca”, και δεν θα έπρεπε καθώς τα οφέλη του είναι συγκριτικά περισσότερα από τις ελάχιστες και σπάνιες παρενέργειες.

Σχετικά με του εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30 – 39 που ήρθε πριν από τους 40 – 49, ο κ. Σκουτέλης σημείωσε ότι έγινε για “καθαρά επιχειρησιακούς λόγους”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα