ΑΘΗΝΑ
22:32
|
05.05.2024
Με ανάρτησή της στο Twitter, η Κιμ ευχαριστεί τον Αμερικανό πρόεδρο τονίζοντας ότι είναι ευγνώμων που τόλμησε να τιμήσει και να πει την αλήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Κιμ Καρντάσιαν ευχαρίστησε δημόσια τον Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η σταρ του καρντασιανικού τηλεοπτικού έπους, κόρη του μεγαλοδικηγόρου Ρόμπερτ Καρντάσιαν που κατάγεται από την Αρμενία, αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την αναγνώριση της σφαγής των 1,5 εκατ. Αρμενίων από Οθωμανικές δυνάμεις το 1915, πιέζοντας μέσω των επαφών που διαθέτει στον Λευκό Οίκο.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Κιμ ευχαριστεί τον Αμερικανό πρόεδρο τονίζοντας ότι είναι ευγνώμων που τίμησε την αλήθεια

“Έπειτα από πάνω από έναν αιώνα αγώνα για την αλήθεια και την αναγνώριση, σήμερα ο λαός της Αρμενίας έλαβε αυτή την αναγνώριση, στην οποία όλοι ελπίζαμε και για την οποία όλοι προσευχόμασταν, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να κηρύσσει τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915, ως γενοκτονία”, τονίζει στην ανάρτησή της.

“Ήταν ένας τεράστιο ταξίδι για την αρμενική κοινότητα και κάθε χρόνο ένιωθα ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην αναγνώριση των γεγονότων αυτών ως γενοκτονία, όπως και ήταν. Επιτέλους, αυτή η μέρα ήρθε” συνεχίζει.

“Είμαι τόσο περήφανη για την κληρονομιά των αρμενικών κοινοτήτων και ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν που τίμησε κάθε Αρμένιο και την αλήθεια. Αν και τίποτα, ποτέ, δεν θα φέρει πίσω τους Αρμένιους που δολοφονήθηκαν, ελπίζω οι οικογένειές τους να νιώσουν τώρα ένα αίσθημα ειρήνης. Θα συνεχίσω να τιμώ και να θυμάμαι αυτούς που χάσαμε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αλλά πλέον θα έχω μέσα μου την ελπίδα ότι μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά θηριωδίες του παρελθόντος να επαναληφθούν. Ευχαριστώ, πρόεδρε Μπάιντεν, για το θάρρος σου να πεις αλήθειες που άλλοι επέλεξαν να μην πουν. Κιμ” καταλήγει.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία αν και αποδέχεται πως πολλοί Αρμένιοι που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Οθωμανικές δυνάμεις την περίοδο εκείνη (1915), αμφισβητεί τις εκτιμήσεις ιστορικών για τον αριθμό των εκατομμυρίων θυμάτων και διατείνεται πως δεν επρόκειτο για συστηματική και ενορχηστρωμένη εξολόθρευση του πληθυσμού εξαιτίας της εθνικής του ταυτότητας, η οποία θα συνιστούσε γενοκτονία.

Ο Τζο Μπάιντεν, αναγνώρισε επισήμως, με δήλωσή του, τη γενοκτονία των Αρμενίων ανήμερα της επετείου της σφαγής των θυμάτων από τις Οθωμανικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο χθες Δευτέρα (26/4), για “καταστροφικό αντίκτυπο” στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού ομολόγου του για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική αυτοκρατορία, ισχυριζόμενος ότι από τα “γεγονότα” του 1915 πέθαναν μόλις 150.000 Αρμένιοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα