ΑΘΗΝΑ
23:20
|
17.05.2024
Συνελήθφη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήθφη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του Γιάννη Λαγού ήρθε μετά από συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις βελγικές.


Ο Χρυσαυγίτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Interpol στο σπίτι του στις Βρυξέλλες και συνελήφθη. .

Ο Γιάννης Λαγός για 48 ώρες θα κρατηθεί στα κρατητήρια σε βελγικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια θα  βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα, διαδικασία που με την καταδίκη του χρυσαυγίτη για πάνω από 13 χρόνια, θεωρείται τυπική.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ενημερώσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μεταγωγή του Χρυσαυγίτη στην Ελλάδα.

Τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού επιβεβαίωσε και ο υπουργός Πολιτική Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκε ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο χρυσαυτίτης παρέμενε ελεύθερος- λόγω της ασυλίας- έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας TVXS από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν χθες Μεγάλη Δευτέρα, πως ο ακροδεξιός βουλευτής εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όλοι όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Λαγός φέρόταν να έχει υποβάλλει έγγραφη δήλωση στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ ότι επρόκειτο να αναχωρήσει τη Μεγάλη Τετάρτη, για τη Νορβηγία. Μία χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ και έχει ισχυρό “ρεύμα” ακροδεξιών οργανώσεων.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα