ΑΘΗΝΑ
21:20
|
16.04.2024
Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές Δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα μέχρι στιγμής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή σεισμική δόνηση ύψους 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έπληξε τα ξηερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, το ομόσπονδο κράτος Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας προκαλώντας υλικές ζημιές στην περιοχή.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 40 χιλιόμετρα κατά την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (USGS),

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα του Ασάμ, όχι μακριά από τα σύνορα της Ινδίας με το Μπουτάν.

Κάτοικοι της Γκουάχατι, πρωτεύουσας του Ασάμ, ανέφεραν πως ο σεισμός, που ακολουθήθηκε από αρκετούς δυνατούς μετασεισμούς μεγέθους 3,6 έως και 4,9 ρίχτερ, ταρακούνησε κτίρια και προκάλεσε ρωγμές σε τοίχους. Τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα μέχρι στιγμής. Νωρίτερα, στέλεχος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας είχε αναφέρει υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι υπήρξαν θύματα και υλικές ζημιές που εξετάζονται, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:21 (ώρα Ελλάδας), κατά το USGS.

Αναφορές κατοίκων αλλά και τοπικών αξιωματούχων στο Twitter κάνουν λόγο για “τρομακτικό σεισμό” που διήρκεσε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Κάτοικοι που ζουν περίπου 400 χλμ. μακριά από το επίκεντρο, ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τις δονήσεις σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το EMSC.

Εντοπίστηκαν ρωγμές σε ορισμένα κτίρια μετά το σεισμό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και παραμένουν ασαφείς ο αριθμός των θυμάτων όπως και οι συνολικές ζημιές.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει μέρος των υλικών ζημιών σε περιοχή της Ασάμ, ενώ οι τοπικές αρχές καλούν τον κόσμο να “παραμείνει σε εγρήγορση”.

Το Ασάμ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ινδίας, έχει πληγεί από αρκετούς σεισμούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδυσώπητη αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφοντας τις προηγούμενες 24 ώρες, νέο αρνητικό ρεκόρ 3.293 θανάτων ασθενών από την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών  -έχει πλέον φτάσει τους 201.187-, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Η χώρα κατέγραψε ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια.

Το σύστημα Υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει. Τα νοσοκομεία διώχνουν ασθενείς, ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και οξυγόνο. Αυτοσχέδια κρεματόρια καίνε ασταμάτητα νεκρούς και οι κλίβανοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο

Η κατάσταση είναι δραματική, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης B.1.617, που εντοπίστηκε στη χώρα και η οποία ενδέχεται να μην καλύπτεται από τα εμβόλια

Πηγές: RT, ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα