ΑΘΗΝΑ
21:58
|
10.05.2021
Το υπουργείο Υγείας αισιοδοξεί πως το πειραματικό φάρμακο θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα στις επόμενες λίγες βδομάδες αναμένεται η έναρξη της κλινικής δοκιμής του ισραηλινού φαρμάκου EXO-C24 για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

Η μελέτη της επίδρασης του πειραματικού φαρμάκου έχει ήδη προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα νοσοκομεία Αττικό και Σωτηρία με χορηγό την Ιατρική Εταιρία Αθηνών. 

Επικεφαλής της μελέτης είναι ο Ισραηλινός καθηγητής Δρ. Ναντίρ Άρμπερ.

Has Israel just found the cure for Covid? - ISRAEL21c

Σήμερα τον καθηγητή Άρμπερ υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο Αττικό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

O Βασίλης Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Άρμπερ τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Άμεσα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν. Παράλληλα, διαπιστώθηκε πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και εστιατόρια

Πανεπιστήμιο Ν.Υόρκης: Ανοικτό για εμβολιασμένους

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «ανησυχητική» την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

ΣτΕ: Ανοιχτή η αποζημίωση για παρενέργειες ή θάνατο από εμβολιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα