ΑΘΗΝΑ
04:56
|
24.04.2024
Μίλησε για "ατυχέστατες δηλώσεις" Σχοινά που δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες και τον κάλεσε να "δώσει λογαριασμό" αν έχει επιπλέον στοιχεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, εξαπέλυσε η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο Open.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε ευθέως τον Μαργαρίτη Σχοινά ότι δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες με τις δηλώσεις του για προμήθεια εμβολίων “μόνο τεχνολογίας mRNA”, δηλαδή των σκευασμάτων των φαρμακευτικών Pfizer/BioNTech και Moderna και κάλεσε τους κυρίους που “κάθονται στις Βρυξέλλες” να δώσουν “λογαριασμό” αν έχουν επιπλέον στοιχεία για τα παρεχόμενα εμβόλια και να μην δημιουργούν απλώς ερωτηματικά στον κόσμο.

“Είναι ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση … το είπα και για τον κ. Σχοινά που έκανε αυτή τη δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν του αρέσει το Astrazeneca. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν του αρέσει η εταιρεία, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις … όχι για την ποιότητα του εμβολίου … Ο κ. Σχοινάς έτσι όπως έκανε την δήλωση, είναι μία δήλωση που δημιούργησε ερωτηματικά. Εμείς ξέρουμε ότι ο λόγος που “τα έχει πάρει” η Κομισιόν με την Astrazeneca είναι ότι πραγματικά ενέπαιξε την Κομισιόν … αν έχει διαφορετικά στοιχεία η Κομισιόν, αντίθετα από του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να βγει να το πει. Δεν είναι δυνατόν πάντως να πλανιέται αυτή η ανασφάλεια στους ανθρώπους και κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι κύριοι που κάθονται στις Βρυξέλλες καλά θα κάνουν να δώσουν λογαριασμό, επιτέλους. Και δεν πέτυχαν και έρχονται σήμερα και δημιουργούν ερωτηματικά στον κόσμο”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανασκέυασε τη δήλωση που είχε κάνει στα τέλη Μαρτίου ότι δεν θα την κρατήσει κανένας από το να μην πάει στην Κρήτη για το Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι πολύ βεβαρυμένα και υπογραμμίζοντας ότι “κατάφεραν να την πείσουν” και ότι θα κάνει Πάσχα στην Αθήνα.

“Μην παίζετε με τον πόνο μου”, είπε αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να επισκεφτεί την Κρήτη το Πάσχα, “ο φόβος ο μεγάλος είναι τα νοσοκομεία στην περιφέρεια … το νοσοκομείο Καρπενησίου π.χ. έχει φτάσει ήδη στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Χανιά το νοσοκομείο είναι πολύ βεβαρυμένο … μια ψυχή που είναι να βγει θα βγει, θα κάνουμε Πάσχα στην Αθήνα”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς προανήγγειλε τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλάγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, τα οποία θα παράγονται (αποκλειστικά) στην ΕΕ.

Άρα, σημείωσε, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα