ΑΘΗΝΑ
12:55
|
28.04.2024
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη έντεκα τραυματίστηκαν, όταν ένα όχημα εξερράγη έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη έντεκα τραυματίστηκαν, όταν ένα όχημα εξερράγη έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, όπως ανέφεραν σήμερα την Τετάρτη (28/4) οι αστυνομικές και υγειονομικές αρχές της χώρας.

Δύο στρατιώτες και τρείς περαστικοί ήταν ανάμεσα στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας, με την ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα Αλ-Σαμπάμπ να αναλαμβάνει την ευθύνη της .

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, συνταγματάρχης Αλμπικανί Μοχάμεντ Καλάφ, δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να οδηγήσει το όχημα στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, αλλά απέτυχε.

Η Αλ-Σαμπάμπ στοχεύει συχνά περιοχές υψηλού προφίλ στο Μογκαντίσου, και οι παρατηρητές είχαν προειδοποιήσει ότι η τζιχαντιστική ομάδα, η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα) μπορεί να επωφεληθεί από τις τρέχουσες πολιτικές εντάσεις της Σομαλίας για να ξαναχτυπήσει, με απώτερο σκοπό να καταλάβει μέρος της επικράτειας.

Υπενθυμίζεται πως η χώρα βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε τροχιά αποσταθεροποίησης, μετά την προσπάθεια του προέδρου Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ να παρατείνει τη θητεία του κατά δύο έτη δίχως να έχουν προηγηθεί οι προγραμματισμένες για το 2021 προεδρικές εκλογές, γεγονός που βρίσκει αντίθετη τη Γερουσία και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Σήμερα ο Μοχάμεντ (γνωστός και ως Φατματζάο) συμφώνησε σήμερα μετά από εκτεταμένες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα επί εβδομάδες μεταξύ υποστηρικτών του και εκείνων της αντιπολίτευσης να παρουσιαστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου το Σάββατο, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης. Αρκετοί ερμηνεύουν την κίνησή του ως προαναγγελία παραίτησης από την πρόθεση επέκτασης της θητείας του, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για τακτικό ελιγμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα