ΑΘΗΝΑ
15:56
|
20.04.2024
Τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Η ΑΔΕΔΥ καλεί Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να πλαισιώσουν τον αγωνιστικό και ταξικό εορτασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με χωριστά συλλαλητήρια του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στις 10 στο Σύνταγμα και στις 11 της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι εργαζόμενοι τιμούν τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά.

Στη μία το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του κόμματος προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπως το χαρακτηρίζουν.

Στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Κοινότητες μεταναστών και προσφύγων προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που δηλώνει ότι απορρίπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για υποβάθμιση και απονεύρωση του φετινού εορτασμού, καλεί Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του ιδιωτικού τομέα να πλαισιώσουν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους τον αγωνιστικό και ταξικό εορτασμό.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Έλεγχος του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει “φροντίσει” να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας».

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει πως όλα τα παραπάνω “συνιστούν ταύτιση της κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους, αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της κυβέρνησης.

Η επιθετικότητα και ο  κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων και έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς” αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Στο πλαίσιο αυτό απεργίες και στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη 6 Μαΐου, καθώς τα συνδικάτα συμμετέχουν στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.
24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισαν 13 ναυτεργατικά σωματεία καθώς και η ΠΝΟ και αναμένονται τροποποιήσεις στο ακτοπλοΐκό πρόγραμμα.


Αλλαγές και ακυρώσεις ανακοινώθηκαν και σε πτήσεις καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.Κ.Ε.) συμμετέχει στην γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά.


Οι ακυρώσεις πτήσεων AEGEAN και Olympic Air την Πέμπτη 6 Μαΐου: 

Ακυρώσεις πτήσεων εξωτερικού της Olympic Air:

Ακυρώσεις πτήσεων εσωτερικού της Olympic Air:

Τροποποιήσεις πτήσεων εξωτερικού της AEGEAN:

Τροποποιήσεις πτήσεων εσωτερικού της Olympic Air:

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα