ΑΘΗΝΑ
13:53
|
23.04.2024
Η Σομαλία ανακοίνωσε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Κένυα κατόπιν διαμεσολάβησης του Κατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σομαλία ανακοίνωσε σήμερα την Πέμπτη (6/5) την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Κένυα κατόπιν διαμεσολάβησης του Κατάρ, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

«Οι δύο κυβερνήσεις συμφωνούν να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βάσει των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις η μίας της άλλης και της ειρηνικής συνύπαρξης» ανέφερε συγκεκριμένα το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Σομαλίας.

Κατέληξε δε πως «Οι Πρόεδροι και των δύο χωρών είναι ευγνώμονες και ευγνώμονες στον Εμίρη του Κράτους του Κατάρ για τις καλές υπηρεσίες του επί του ζητήματος».

Η τηλεφωνική επικοινωνία του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί με τον Σομαλό πρόεδρο Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ τη Δευτέρα θεωρείται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση των σχέσεων των δύο αφρικανικών κρατών.

Υπενθυμίζεται πως η Σομαλία είχε διακόψει με την Κένυα στις 15 Δεκεμβρίου 2020, αφότου κατηγόρησε το Ναϊρόμπι για παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα