ΑΘΗΝΑ
02:27
|
27.04.2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως αυξάνει τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ εν μέσω έντασης στην Παλιά Πόλη, τη Δυτική Όχθη και την Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας εν αναμονή περαιτέρω αντιπαραθέσεων με Παλαιστίνιους διαδηλωτές, ανακοίνωσε το Ισραήλ μια μέρα μετά τις έντονες συγκρούσεις στο Τζαμί Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στην πόλη, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα καθ ‘όλη τη διάρκεια του μουσουλμανικού Ραμαζανιού, εν μέσω αυξανόμενου θυμού για την πιθανή έξωση Παλαιστινίων από σπίτια της Ιερουσαλήμ σε γη που διεκδικούν Εβραίοι έποικοι.

Την Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλλαν στο τέμενος Αλ Άκσα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και εξαπέλυσαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, πλαστικές σφαίρες και χημικά σε βάρος εκατοντάδων Μουσουλμάνων προσκηνυτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 205 Παλαιστίνιοι και 18 Ισραηλινοί αξιωματικοί.

Όπως μεταφέρει το δημοσίευμα, ο Επίτροπος της Αστυνομίας Γιαάκοφ Σαμπτάι δήλωσε ότι περισσότεροι αξιωματικοί κατευθύνονταν στην Ιερουσαλήμ το Σάββατο, στο πλαίσιο της ιερής μουσουλμανικής νύχτας του Λαλάτ αλ-Καντ.

«Το δικαίωμα διαμαρτυρίας θα διατηρηθεί, αλλά οι αναταραχές θα απαντηθούν με σταθερότητα και μηδενική ανοχή. Ζητώ από όλους να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Shabtai σε δήλωση.

Οι συγκρούσεις έχουν καταστεί πλέον καθημερινό φαινόμενο στη γετονιά του Σεΐχ Τζαρά, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, μια γειτονιά όπου πολλές οικογένειες Παλαιστινίων αντιμετωπίζουν επιθέσεις και απειλές εξώσεων.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ενισχύει τα στρατεύματα στη Δυτική Όχθη και κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι Παλαιστίνιοι έχουν προκαλέσει πυρκαγιές στο έδαφος του Ισραήλ. Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι επιπλέον δυνάμεις θα είναι ως επί το πλείστον πυροσβεστικές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα