ΑΘΗΝΑ
17:39
|
19.04.2024
Ο οδηγός, Ισραηλινός έποικος, φέρεται να πετροβολήθηκε από νεαρούς κοντά στην Πύλη των Λεόντων στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ μετά και τη νέα έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα σήμερα το πρωί ανήμερα της επετείου της “Ημέρας της Ιερουσαλήμ” που το κράτος του Ισραήλ τιμά την κατάληψη ολόκληρης της πόλης μετά τον πόλεμο του 1967. Εκτός από τους εκατοντάδες τραυματίες κατά την επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα, περαιτέρω αιματοκύλισμα αποφεύχθηκε όταν Ισραηλινός οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε νεαρούς Παλαιστίνους διαδηλωτές έξω από την Πύλη των Λεόντων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει  διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός εκνευρίστηκε και αφού έκανε όπισθεν πάτησε το γκάζι και έπεσε με μεγάλη δύναμη πάνω σε συγκεντρωμένους. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα αφού ο οδηγός, τραυματισμένος, βγήκε από το αυτοκίνητο. Δυνάμεις ασφαλείας δεν υπήρχαν στο σημείο. Μετά το περαστικό, όπως αναφέρει το δίκτυο RT News, ένας Ισραηλινός αστυνομικός εμφανίστηκε στο σημείο, έβγαλε το όπλο του και πυροβολούσε στον αέρα προειδοποιητικά προκειμένου  να διαλύσει το πλήθος. Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η αστυνομία να προστατεύει τον αιμόφυρτο οδηγό του οχήματος. Ο οδηγός και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες όχημα τραυματίστηκαν ελαφριά.

Ισραηλινά μέσα ισχυρίζονται ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου, ωστόσο από τα βίντεο στο διαδίκτυο δεν διαπιστώνεται κάτι τέτοιο. H παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος τόνισε από την πλευρά της ότι περιέθαλψε 278 Παλαιστίνους τραυματίες μετά από συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα