ΑΘΗΝΑ
01:04
|
27.04.2024
Σκηνές αστυνομικής βίας, δακρυγόνα, κρότου λάμψης ανήμερα της “Ημέρας της Ιερουσαλήμ”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 200 Παλαιστίνιοι φέρονται να έχουν τραυματιστεί μετά τη νέα επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση για παράταση ενός μήνα των εξώσεων εκατοντάδων παλαιστινιακών οικογενειών από τη συνοικία Σέιχ Τζαράχ της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στον ιερό χώρο των μουσουλμάνων. Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο τουλάχιστον 180 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 50 έχουν διακομιστεί με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία.

المتحدث باسم مركز الاسعاف في فرع الجمعية في القدس، محمد فتياني يتحدث عن اخر تحديث لعمل الطواقم. لغاية هذة اللحظة، تعاملت طواقمنا مع اكثر من ٢١٥اصابة خلال المواجهات في المسجد الاقصى.

Posted by ‎Palestine Red Crescent society الهلال الاحمر الفلسطيني‎ on Monday, May 10, 2021

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των νέων επεισοδίων.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ δήλωσε στο δίκτυο “Αλ Τζαζίρα” ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατασχέσει τα κλειδιά όλων των εισόδων στο τέμενος Αλ Άκσα. Καταγγέλλεται επίσης ότι από το πρωί ένοπλοι αστυνομικοί απωθούν εκατοντάδες Παλαιστίνιους από το προαύλιο χώρο του τέμενος και φέρονται επίσης να εμποδίζουν την πρόσβαση των δημοσιογράφων αλλά και των τραυματιοφορέων στο Αλ Άκσα.  

Το Ισραήλ γιορτάζει σήμερα την “Ημέρα της Ιερουσαλήμ”, την επέτειο κατάληψης ολόκληρης της πόλης στον πόλεμο του 1967. Οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους Ισραηλινούς να εισέλθουν στο Όρος του Ναού, στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, δεν απαγόρευσαν την επονομαζόμενη “Παρέλαση των Σημαιών” που συνήθως πραγματοποιείται από υπερορθόδοξους ακραίους εθνικιστές. Οι αρχές αναφέρουν ότι έχει πλέον αποκατασταθεί η ηρεμία στο Όρος του Ναού. Η “Παρέλαση των Σημαιών” δεν έχει ακόμα ξεκινήσει που σημαίνει ότι η νέα έφοδος έγινε… προληπτικά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί βίντεο από τη στιγμή της δεύτερης μετά την περασμένη Παρασκευή εφόδου των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο τέμενος Αλ Άκσα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ επρόκειτο σήμερα Δευτέρα να εξετάσει τις προσφυγές 70 Παλαιστινίων κατά των εξώσεων από τη συνοικία Σέιχ Τζαράχ, όπου Εβραίοι έποικοι και οι ισραηλινές αρχές απειλούν με έξωση πάνω από 200 οικογένειες. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε λόγω των ταραχών.

Την Κυριακή Παλαιστίνιοι στη συνοικία Σέιχ Τζαράχ πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία και συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Στις πέτρες των Παλαιστινίων η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Πηγή: RT News, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα