ΑΘΗΝΑ
19:46
|
18.04.2024
Πολύ πιθανό να είναι θύματα του νέου κορονοϊού – 4.000 ημερησίως οι νεκροί από τη νόσο Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σοροί τουλάχιστον 40 ανθρώπων ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη στη βόρεια Ινδία, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ο εντοπισμός των σορών κοντά στα σύνορα των κρατιδίων Μπιχάρ και Ουτέρ Παραντές επιβεβαιώθηκε χθες Δευτέρα στο BBC. Δεν είναι σαφές πώς βρέθηκαν τα πτώματα στις όχθες του ποταμού της Ινδίας, ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν να πρόκειται για θύματα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Μάλιστα, κάποια ινδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι οι σοροί ενδέχεται να είναι έως και 100 και ότι η κατάστασή τους δείχνει πως βρίσκονταν για αρκετές ημέρες στα νερά του ποταμού. “Είναι μεγάλη η πιθανότητα να πρόκειται για πτώματα από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές”, δήλωσε στο BBC ο τοπικός αξιωματούχος Ασόκ Κουμάρ.  “Διατάξαμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν με τα πτώματα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν”, είπε ο Κουμάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κάτοικοι είπαν στο AFP πως πιστεύουν ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο νερό, διότι τα κρεματόρια έχουν υπερχειλίσει ή επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών. “Είναι πραγματικά σοκαριστικό για εμάς”, είπε ένας κάτοικος. Άλλοι κάτοικοι αλλά και δημοσιογράφοι δήλωσαν στην υπηρεσία Χίντι του BBC ότι η έλλειψη ξύλων για τα κρεματόρια και το υψηλός κόστος των κηδειών αναγκάζουν ορισμένες οικογένειες να εγκαταλείπουν τους συγγενείς που χάνουν από τον κορονοϊό στα ποτάμια. “Τα ιδιωτικά νοσοκομεία μάς ληστεύουν. Ο απλός κόσμος δεν έχει πια χρήματα για να πληρώσει έναν ιερέα ή τα έξοδα της αποτέφρωσης. Ζητούν έως και 27 δολάρια μόνο για να βγάλουν τη σορό από το ασθενοφόρο και να την παραδώσουν στους συγγενείς. Δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή από το να πετάμε τα πτώματα στο ποτάμι”, δήλωσε στο BBC ο Τσάντρα Μοχάν.

Το Ουτάρ Πραντές είναι από πιο πολυπληθή κρατίδια της Ινδίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν αυτή τη στιγμή καθημερινά από την Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορονοϊό αγγίζει τους 250.000. Ειδικοί κρίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι της πραγματικότητας, επικαλούμενοι, κυρίως, δεδομένα από τα κρεματόρια.

Τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι πολλά τώρα, που η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα