ΑΘΗΝΑ
12:16
|
23.04.2024
Συλληπητήρια από τον Πούτιν στους συγγενείς των θυμάτων. Ζήτησε την αναθεώρηση των κανονισμών για τον τύπο των όπλων που θα επιτρέπεται να φέρουν οι πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο του Καζάν το πρωί της Τρίτης (11/5) και ζήτησε αναθεώρηση των κανονισμών για τα όπλα στη σκιά του τραγικού απολογισμού των 8 νεκρών, 7 εκ των οποίων παιδιά.

Επιπλέον, έδωσε εντολή να διασφαλιστεί ότι όλοι οι τραυματίες θα λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Ο πρόεδρος έχει αναθέσει στην κυβέρνηση να παρέχει ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους τραυματίες και την αναγκαία βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησε για την τραγωδία με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Τατιάνα Γκολίκοβα και τον πρωθυπουργό Εκτάκτων Αναγκών, Γιεβγκένι Ζινίτσεφ. Επιπλέον, άκουσε την αναφορά του επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε ότι ο Πούτιν θα συνεχίσει τις επαφές με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τις ειδικές υπηρεσίες.

“Πάρθηκε απόφαση να σταλεί ένα αεροπλάνο του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στο Καζάν, είναι ήδη καθ’ οδόν και μεταφέρει γιατρούς, ψυχολόγους και τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό” ανέφερε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως μεταβαίνουν στο Καζάν ο υπουργός Παιδείας Κραβτσόφ και ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε επιπλέον να συσταθεί ένας νέος κανονισμός σχετικά με τον τύπο των όπλων που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι πολίτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ένας 19χρονος ένοπλος σπουδαστής κολλεγίου εισέβαλε σε σχολείο του Καζάν στη Ρωσία και άνοιξε πυρ κατά πάντων. Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος δράστης συνελήφθη και κρατείται από τις ρωσικές αρχές. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 7 παιδιά δεκατεσσάρων χρονών και μία δασκάλα. Πληροφορίες του πρακτορείου RIA-Nόβοστι ανεβάζουν τον απολογισμό των νεκρών στους 11.

Πηγές: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα