ΑΘΗΝΑ
07:33
|
19.04.2024
Η Pfizer υπέβαλε αίτημα έγκρισης στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της, σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer υπέβαλε αίτημα έγκρισης στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της κατά της Covid, σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με την Telegraph.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι εταιρείες υπέβαλαν αίτημα στον MHRA για επέκταση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε εφήβους”, ανέφερε το δημοσίευμα, που επικαλείται έναν εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας.


Tη Δευτέρα (10/5) ανακοινώθηκε ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για “σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας» του κορονοϊού” δήλωσε η υπηρεσιακή διευθύντρια του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ.

Μέχρι χθες, η άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer αφορούσε σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech θα μπορούσε πιθανόν να λάβει ευρωπαϊκή έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών ίσως και στα τέλη αυτού του μήνα, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων στην εφημερίδα Handelsblatt.

“Επί του παρόντος, ο στόχος που θέτουμε για έγκριση είναι κάποια στιγμή τον Ιούνιο. Προσπαθούμε να δούμε εάν μπορούμε να το επισπεύσουμε αυτό στα τέλη Μαΐου”, τόνισε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ σε κοινή της συνέντευξη στην Handelsblatt και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

“Μας υποσχέθηκαν δεδομένα από τη μελέτη που έγινε από τον Καναδά τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να επισπεύσει την αξιολόγηση”, σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ το πότε θα ξεκινήσουν να χορηγούν το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, ύστερα από την έγκριση του EMA.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου στις ηλικίες 12-15 στις αρχές Μαΐου.

“Ο ΕΜΑ θα επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, που αναμένονται τον Ιούνιο, εκτός κι αν κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές πληροφορίες” είχε δηλώσει ο Οργανισμός.

Ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Τo υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε στις 5/5 ότι ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών, .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα