ΑΘΗΝΑ
07:20
|
16.04.2024
Καταγγελίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν σε εμβολιασθέντες "εμβόλια" με άδειες σύριγγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σκιά του σκανδάλου “Vacunagate”, oι αρχές του Περού διενεργούν έρευνα για το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος μαύρης αγοράς εμβολίων κατά της Covid-19, έπειτα από καταγγελίες και βίντεο που αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν σε εμβολιασθέντες, “μαϊμού” εμβόλια με άδειες σύριγγες.

Το περουβιανό υπουργείο Υγείας, τόνισε σε δελτίο Τύπου, πως ερευνά τρεις περιπτώσεις στις οποίες καταγγέλθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν άδειες σύριγγες κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ώστε να εξακριβώθεί “εάν υπάρχουν ευθύνες του προσωπικού υγείας” ή “εάν επρόκειτο για τυχαία συμβάντα” και καλεί τους πολίτες να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν πρόσωπο που συνόδευε μοναχή στο ραντεβού για τον εμβολιασμό της στη Λίμα, παρατήρησε ότι η σύριγγα ήταν άδεια.

Ο συνοδός διαμαρτυρήθηκε και κατόπιν το μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού προχώρησε στη φόρτωση της δόσης του εμβολίου στη σύριγγα.

Βίντεο του περιστατικού αυτού μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας παρόμοιες καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, αποκαλύφθηκε ότι μια ομάδα 470 προσώπων στο Περού εμβολιάστηκε μυστικά για τον νέο κορονοϊό πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης. Το σκάνδαλο που βαφτίστηκε “vacunagate”, στέρησε από τα πολιτικά του αξιώματα τον πρώην πρόεδρο Μαρτίν Βισκάρα, προκάλεσε οργή στη χώρα και οδήγησε στην παραίτηση της υπουργού Υγείας Πιλάρ Μασέτι αλλά και της υπουργού Εξωτερικών Ελίσαμπετ Αστέτε.

Το Περού έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία Covid-19. Είναι η χώρα στη Νότια Αμερική με τους περισσότερους θανάτους από την πανδημία σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.  

Η χώρα βρίσκεται σε ύφεση από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους μετά από το σκληρό λοκντάουν που έκλεισε τις επιχειρήσεις και παρέλυσε τον τουριστικό τομέα. Από τις αρχές της πανδημίας, περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19, επί συνόλου 1,8 εκατ. μολύνσεων, ενώ 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και άλλα πέντε εκατομμύρια οδηγήθηκαν στη φτώχεια.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης που διεξάγεται με τα εμβόλια των φαρμακευτικών εταιρειών Sinopharm, Pfizer/BioNTech και AstraZeneca, προχωρά με βραδύ ρυθμό. Ως χθες Τρίτη, μόλις το 2,2% του πληθυσμού είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα