ΑΘΗΝΑ
13:31
|
26.04.2024
Tο υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για όλους όσοι ανέμεναν να λάβουν την πρώτη δόση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (12/5) ότι αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 για όλους όσοι ανέμεναν να λάβουν την πρώτη δόση και ότι εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για το πώς θα προχωρήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης.


Ωστόσο, η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο σε όλους εκείνους που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση.


Η απόφαση ελήφθη αφού την περασμένη εβδομάδα ο κρατικός οργανισμός φαρμάκων της Σλοβακίας ανέφερε ότι ο θάνατος μιας 47χρονης γυναίκας είναι πιθανόν να συνδέεται με το εμβόλιο.

Την Τετάρτη (12/5) η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε να αναστείλει τον εμβολιασμό των εγκύων με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τον θάνατο γυναίκας στην 23η εβδομάδα της κύησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 Η αναστολή αυτή θα παραμείνει σε ισχύ ωσότου εξιχνιαστούν τα αίτια του θανάτου της γυναίκας, που είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca και πέθανε εξαιτίας θρόμβωσης, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ο Μαρσέλου Κεϊρόγκα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Σημειώνεταιότι η χορήγηση των πρώτων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca διακόπηκε και στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, εξαιτίας ελλείψεων του σκευάσματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, Τομ ΜακΜίλαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοπική κυβέρνηση δεν γνωρίζει προς το παρόν πότε θα παραλάβει τα επόμενα φορτία του εμβολίου της AstraZeneca.


Την προηγούμενη εβδομάδα η Αλμπέρτα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από θρομβοεμβολή, ατόμου που είχε εμβολιαστεί με το AstraZeneca.


Μέχρι σήμερα στην Αλμπέρτα έχουν χορηγηθεί περίπου 255.000 πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Οι εναπομείνασες 8.400 δόσεις θα χρησιμοποιηθούν για τους εμβολιασμούς των πολιτών που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα