ΑΘΗΝΑ
06:18
|
02.06.2024
Η 23χρονη Σουηδή σταρ της ποπ έσβησε την ανάρτηση – Βιτριολικές οι αντιδράσεις των συμπατριωτών της στο σχόλιο περί “εγκλήματος” κατά των Παλαιστινίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγισμός επικρίσεων και αρνητικών σχολίων στο λαϊκό “δικαστήριο” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη δημοφιλή ποπ σταρ της Σουηδίας Ζάρα Λάρσον, η οποία εξέφρασε την άποψή της για την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η 23χρονη με τους περίπου 6,3 εκ. ακολούθους στο Instagram αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση μετά την κατακραυγή.  Η Ζάρα Λάρσον επέκρινε την πολιτική του Ισραήλ, χαρακτήρισε τη διασυνοριακή βία “έγκλημα” κατά των Παλαιστινίων και βρήκε τον μπελά της. Οι αδελφές Μπέλα και Τζίτζι Χαντίν αλλά και η Dua Lipa που έκαναν το ίδιο δεν επικρίθηκαν τόσο όσο η Ζάρα Λάρσον.

Η επίμαχη ανάρτηση ανέφερε: “Οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό όλων των Εβραίων στον κόσμο όταν δέχονται αντισημιτικές επιθέσεις και απειλές, αλλά πρέπει επίσης υψώνουμε τη φωνή μας κατά ενός κράτους απαρτχάιντ που σκοτώνει αμάχους με τα δολάρια των Αμερικανών”. Η λογοκριμένη ανάρτηση έκλεινε με το χάσταγκ “#freepalestine” (σ.σ. Απελευθερώστε την Παλαιστίνη). Η ανάρτηση έγινε πολύ γρήγορα viral με τις αντιδράσεις να ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία αντιμετωπίζουν τη Ζάρα Λάρσον ως “ηρωίδα” που βγήκε και επέκρινε δημοσίως το Ισραήλ.

Στη Σουηδία, όμως, τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα αν και τα αρνητικά σχόλια υπερίσχυσαν των θετικών και για αυτό αναγκάστηκε να αφαιρέσει την ανάρτηση. Χαρακτηριστικά ένας συμπατριώτης της Λάρσον την ειρωνεύτηκε για τη “γενναιότητα” της να υπερασπίζεται “τρομοκράτες που το μόνο που θέλουν είναι να εξοντώσουν τους Εβραίους”.

Η Ένωση Φιλίας Σουηδίας-Ισραήλ κάλεσε τη Σουηδή σταρ να σταματήσει να “διασπείρει ψέματα για το κράτος του Ισραήλ”. “Εάν θέλει να προσφέρει, η τοπική υπηρεσία παροχής ιατρικών υπηρεσιών δέχεται δωρεές. Η κλιμάκωση από την πλευρά της Χαμάς σπέρνει θύματα και στις δύο πλευρές”, σχολίασε η Ένωση στο Twitter. Σε άλλα σχόλια η Ζάρα Λάρσον κατηγορείται για μεροληψία επειδή δεν καταδικάζει τη βία από την πλευρά της Χαμάς με χαρακτηρισμούς όπως άλλη μια “ανεγκέφαλη με αντισημιτική στάση”. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που χαρακτήρισαν υπερβολική τη στοχοποίηση της Λάρσον επειδή απλά είπε την άποψή της για μια αιματοχυσία.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας δέχτηκε «σοβαρή» κυβερνοεπίθεση

Ινδία: Μεγάλο προβάδισμα του συνασπισμού του πρωθυπουργού Μόντι στις εκλογές

Καταδίωξη και σύγκρουση σκάφους ανοιχτά της Σύμης

Κασσελάκης: Να ηττηθεί η αλαζονεία του 41%

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα