ΑΘΗΝΑ
12:53
|
22.06.2021
Η μείωση στις εισαγωγές ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας έφτασε το 45,1%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τελευταίες 30 ημέρες, στην Ιταλία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού μειώθηκαν κατά 49,1%. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η μείωση έφτασε το 45,1%. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έκθεση που παρουσίασε σήμερα το ιταλικό ίδρυμα ερευνών Gimbe, που παρακολουθεί την στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί στο 25% των πολιτών 70 με 79 ετών, ενώ το σχετικό ποσοστό αγγίζει το 50% για όσους ανήκουν στο φάσμα ηλικιών από 60 μέχρι 69 ετών.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Gimbe, χρειάζεται αλλαγή της μέχρι τώρα πρακτικής: οι πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, πρέπει να παροτρυνθούν από τις υγειονομικές αρχές, με «στοχευμένα» τηλεφωνήματα, ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid 19.

Την τελευταία εβδομάδα, παράλληλα, οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν στη χώρα κατά 15%, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 15,1% και οι εισαγωγές στους νοσοκομειακούς θαλάμους κατά ποσοστό 17,8%.

Φαίνεται, συνεπώς,ότι η πίεση στα νοσοκομεία υποχωρεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω «χαλάρωση» των μέτρων πρόληψης και προστασίας: όλες οι περιφέρειες αναμένεται να γίνουν κίτρινες (με ανοικτά καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία) με μόνη εξαίρεση πιθανόν την μικρή βορειοδυτική περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Αυστρία-κορονοϊός: Kάτω από 100 ο αριθμός των νέων μολύνσεων

Συνάντηση Β. Κικίλια – Στ. Κυριακίδου την Τρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα