ΑΘΗΝΑ
11:14
|
25.04.2024
Η Ισραηλινή Wonder Woman κατηγορείται για “ξέπλυμα” της ισραηλινής επιθετικότητας – Στο πλευρό της ο Ρεπουμπλικανός του Τέξας, Τεντ Κρουζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική δέχτηκε στο διαδίκτυο η Ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ μετά την “παρέμβασή” της για την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας. Οι επικριτές της κινηματογραφικής αμαζόνας “Wonder Woman” και πρώην στελέχους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) την κατηγορούν για “ξέπλυμα” της ισραηλινής επιθετικότητας στην περιοχή και υποστηρίζουν ότι αποτελεί εργαλείο “προπαγάνδας” για τον στρατό του Ισραήλ που υπηρέτησε για δύο χρόνια.

Η Γκαλ Γκαντότ, πρώην Μις Ισραήλ, έγραψε στο Twitter για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών: “Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο εχθροπραξιών που συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό. Η καρδιά μου ραγίζει. Η χώρα μου είναι σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένειά μου, για τους φίλους μου. Ανησυχώ για τους ανθρώπους μου. Το Ισραήλ αξίζει να ζήσει ως ένα ελεύθερο και ασφαλές έθνος, οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσεύχομαι να τελειώσει αυτή η αδιανόητη εχθρότητα, προσεύχομαι ώστε οι ηγέτες μας να βρουν τη λύση ώστε να μπορούμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με ειρήνη”. Η ηθοποιός συνόδευσε την ανάρτηση με ένα emoji ραγισμένη καρδιά.  

Οι χρήστες στο διαδίκτυο αντέδρασαν άμεσα. Καταλογίζουν στην Γκαντότ υποβάθμιση των δεινών που βιώνει τόσα χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης, παρατήρησαν ότι δεν κάνει ουδεμία αναφορά στην “στρατιωτική κατοχή της παλαιστινιακής γης”, στην εκστρατεία “εθνοκάθαρσης”, στην “κλοπή της γης των Παλαιστινίων με τον εποικισμούς”. Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο ενός χρήστη, ο οποίος σημειώνει ότι η Γκαντότ στην ανάρτησή της δεν χρησιμοποιεί ούτε μία φορά, έστω για τους τύπους, τη λέξη: Παλαιστίνιοι. Αντιθέτως επιλέγει να αναφερθεί στον παλαιστινιακό λαό με τη λέξη: “γείτονες”. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γκαντότ απενεργοποίησε όλα τα σχόλια κάτω από το tweet της.

Εν αντιθέσει τη στήριξη του προς την παρέμβαση της ηθοποιού εξέφρασε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, σχολιάζοντας: “Ο Θεός να ευλογεί την Γκαλ Γκαντότ”. Κάποιοι έκαναν λόγο για συγκεκαλυμμένο μισογυνισμό απέναντι στην ηθοποιό. Ο Γκρεγκ Πράις του συντηρητικού “Daily Caller” υποστήριξε ότι η οργή κατά του τόσο “συγκινητικού μηνύματος” συνδέεται με το γεγονός ότι η Γκαλ Γκαντότ είναι βετεράνος των ισραηλινών δυνάμεων.

Στο μεταξύ στο πεδίο των εχθροπραξιών τουλάχιστον 68 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 16 παιδιών, έχασαν μέχρι στιγμή τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ισραηλινών πληγμάτων σε κατοικημένες περιοχές ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι, αναφέρουν ότι επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις πυραυλικές επιθέσεις, ανάμεσά τους ένα παιδί πέντε ετών.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα