ΑΘΗΝΑ
09:47
|
18.04.2024
Πάνω από 130 οι νεκροί, ανάμεσά τους και 28 παιδιά. Σαράντα λεπτά βομβάρδιζαν τούνελ της Χαμάς οι Ισραηλινοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας από τα ισραηλινά πυρά που στέρησαν τη ζωή σε 122 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και 28 παιδιά.

Αν και το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει μόνο τους μαχητές της Χαμάς και τις υποδομές τους, αξιωματούχοι της Γάζας ανέφεραν ότι τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 28 παιδιών, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιθέσεις του IDF. Oι τραυματίες ξεπερνούν τους 620

Η Χαμάς θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα, προειδοποιεί εκ νέου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, εκτοξεύοντας χίλιες βόμβες στη διάρκεια της νύχτας προς τη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος φαίνεται ότι επωφελείται στο εσωτερικό από την αιματοχυσία έναντι του πολιτικού αντιπάλου του Γιαΐρ Λαπίντ.

Eπιπλέον, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασέμ, επεσήμανε σήμερα Πέμπτη πως εξαπέλυσε επίθεση σε χημικό εργοστάσιο στην περιοχή Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

“Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασέμ επιτέθηκαν σε εργοστάσιο χημικών στο Νιρ Οζ με ένα drone” σημείωσε η Χαμάς σε σχετική ανακοίνωση.

Περίπου 2.000 πύραυλοι έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ από τη Δευτέρα, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός. Μερικοί από αυτούς αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν στον αέρα από το πυραυλικό σύστημα άμυνας Iron Dome, αλλά άλλοι έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, σκοτώνοντας επτά πολίτες και αναγκάζοντας πολλούς άλλους να κρυφτούν σε καταφύγια βομβών. Οι Times του Ισραήλ, εν τω μεταξύ, ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών του Ισραήλ αυξήθηκε σε εννέα, συμπεριλαμβανομένης μιας 50χρονης γυναίκας που πέθανε μετά από σοβαρή τραυματισμό ενώ έσπευσε σε καταφύγιο, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 200.

Το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση Νετανιάχου με χιλιάδες στρατεύματα να μετακινούνται στα σύνορα και την ανάκληση εννέα χιλιάδες εφέδρων, ενισχύει το γόητρο και το κύρος του Μπίμπι, στο εσωτερικό.

Τουλάχιστον 160 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, με το Τελ Αβίβ να βομβαρδίζει επί 40 λεπτά ένα δίκτυο με σήραγγες που ελέγχεται από τη Χαμάς. Συνολικά εκτοξεύτηκαν 450 πύραυλοι που έπληξαν 150 στόχους στη βόρεια Γάζα.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διέταξαν όλους όσοι βρίσκονταν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα να εισέλθουν σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς ο στρατός ανέμενε αντίποινα από τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν υπόγειες σήραγγες με εκτοξευτήρες ρουκετών που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υποστηρίζει ότι έχει στη φαρέτρα της ένα νέο πύραυλο που μπορεί να πλήξει οπουδήποτε το Ισραήλ. Ο πύραυλος ονομάζεται “Ayyash 250” έχει πάρει το όνομά του από τον διάσημο στη χώρα εμπειρογνώμονα σε θέματα τρομοκρατίας Yahya Ayyash.

Στο εσωτερικό του Ισραήλ επικρατεί αναταραχή καθώς οπαδοί της ισραηλινής άκρας δεξιάς εμπλέκονται σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς-Άραβες, στη Λοντ, τη Χάιφα και άλλες πόλεις.

Τους Ισραηλινούς σόκαρε χθες η απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση του λιντσαρίσματος ενός άνδρα, που θεωρήθηκε πως ήταν Άραβας από τους δράστες κοντά στο Τελ Αβίβ. Τα σκληρά πλάνα απεικονίζουν έναν άνδρα που τον βγάζουν με τη βία από το αυτοκίνητό του και εν συνεχεία τον χτυπούν αλύπητα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σε πόλεις του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες τίποτα δεν δικαιολογεί το λιντσάρισμα Αράβων από Εβραίους ούτε Εβραίων από Άραβες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μια άλλη συναγωγή πυρπολήθηκε στh Λοντ την Πέμπτη το βράδυ, και ένας 19χρονος Ισραηλινός στρατιώτης υπέστη κάταγμα κρανίου και εγκεφαλική βλάβη μετά από επίθεση στη Γιάφα.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών ξέσπασε μετά από μία σειρά έντονων διαμαρτυριών κατά των προγραμματισμένων εξώσεων Παλαιστινίων κατοίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι διαδηλώσεις συνάντησαν την σκληρή αστυνομική καταστολή – με αποκορύφωμα τα επεισόδια στο τέμενος Al Aqsa – με εκατοντάδες διαδηλωτές να τραυματίζονται στα επεισόδια. Ο θυμός για τις εξώσεις, καθώς και η βίαιη καταστολή των διαδηλωτών, έδωσαν το έναυσμα για την εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα τη Δευτέρα το βράδυ, όταν και ξεκίνησε ο αιματηρός κύκλος των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Δικαστηρίου του Ισραήλ είχε αποφασίσει να διωχθούν οικογένειες Παλαιστινίων από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα και να παραχωρηθούν ακίνητα σε Εβραίους εποίκους, με το σκεπτικό ότι ανήκαν στις οικογένειές τους πριν από το 1948. Ωστόσο, εκκρεμεί η λήψη τελεσίδικης απόφασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

«Καλάθι του Νονού»: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Κακοκαιρία προ των πυλών με «πολικό αεροχείμαρρο»

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οζγκιούρ Οζέλ του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα