ΑΘΗΝΑ
13:24
|
25.04.2024
Aν η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρήσει το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον ποντίφικα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει να σφαγιάζει τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

“Αν η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρήσει το Ισραήλ, που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται”, δήλωσε ο Ερντογάν στον ποντίφικα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν εδώ και μέρες πολλαπλασιάζει τις συνδιαλέξεις του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης και παγώματος του σφυροκοπήματος της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία.

Ο δυο άντρες μίλησαν για το Παλαιστινιακό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει στήριξης των αδελφών Παλαιστινίων ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «φρικαλεότητες» στην Παλαιστίνη, ενώ τόνισε στον Πάπα ότι στόχος των επιθέσεων του Ισραήλ δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά όλοι οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά στον θρησκευτικό ηγέτη των καθολικών ότι “είναι αναγκαίο όλη η ανθρωπότητα να συνταχθεί κατά του εισβολέα Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει να επιτεθεί σε ό,τι ιερό και όσιο υπάρχει”.

Αναφέρθηκε επίσης στη διπλωματική κινητικότητα που έχει αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα, αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να επιδείξει την απαραίτητη αίσθηση ευθύνης, όπως είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης στον πάπα πως “η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη”.

“Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια”, πρόσθεσε, Ερντογάν συμφωνώντας με τις θέσεις του Κρεμλίνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να “δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι τα μηνύματα και η αντίδραση που θα συνεχίσει να δίνει ο Πάπας Φραγκίσκος έχουν μεγάλη σημασία για την κινητοποίηση του χριστιανικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε χθες, Κυριακή (16/5), για μία “κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και των καταστροφών” στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας “φριχτή και απαράδεκτη” την απώλεια αθώων ζωών στη σύγκρουση αυτή.


 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα