ΑΘΗΝΑ
05:28
|
27.04.2024
Ένωσε τη φωνή της με το πλήθος στη μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σούπερ μοντέλο, Μπέλα Χαντίντ, ένωσε τη φωνή της με το πλήθος που συμμετείχε σε μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και υποστήριξής της στον παλαιστινιακό λαό, με φόντο τα εκατοντάδες θύματα και τους δεκάδες νεκρούς από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακής καταγωγής, Αμερικανίδα, Μπέλα Χαντίντ, φορώντας το παραδοσιακό παλαιστινιακό μαντίλι “κεφίγιε”, καταγράφηκε να φωνάζει συνθήματα υπέρ της πατρίδας του πατέρας της και να ανεμίζει μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία, ένα σώμα μαζί με χιλιάδες ακόμη Νεοϋορκέζους πολίτες.

Λίγες ώρες νωρίτερα η 24χρονη καλλονή είχε μοιραστεί στα social media φωτογραφίες των παππούδων της, αλλά και του πατέρα της Μοχάμεντ Χαντίντ, όταν ήταν ακόμη παιδί, συντροφιά με τα επτά αδέλφια του και τη μητέρα του, τονίζοντας ότι οι δικοί της “εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Παλαιστίνη το 1948, και κατόπιν έγιναν πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, και την Τυνησία”.

“Αγαπώ την οικογένειά μου, αγαπώ την κληρονομιά μου, αγαπώ την Παλαιστίνη” τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα στηρίξει τους Παλαιστίνιους με όλες τις δυνάμεις της, καθώς ελπίζουν “σε έναν καλύτερο κόσμο”. 

“Δεν θα σβήσουν ποτέ την ιστορία μας. Η ιστορία είναι ιστορία”, κατέληξε στην ανάρτησή της η 24χρονη.

Τα τελευταία 24ωρα, η Μπέλα Χαντίντ αναρτά συνεχώς υλικό από τη σύρραξη Ισραήλ-Παλαιστίνης, εκφράζοντας την αδιάλειπτη αλληλλεγγύη της στην πατρίδα του πατέρα της. Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία της που καταγράφει τα δάκρυά της να κυλούν στο πρόσωπό της, ένα δραματικό κλόουζ απ που καταδεικνύει τον πόνο της για το αιματοχυσία στη Γάζα αλλά και την βαθιά οργή της για το ασταμάτητο σφυροκόπημα κατοικημένων περιοχών από την ισραηλινή αεροπορία.

Η αδελφή της Τζίτζι, Μπέλα Χαντίντ, επίσης μοντέλο, πρωτοστατεί κι αυτή στον αγώνα υπέρ του παλαιστινιακού λαού. “Αισθάνομαι τον πόνο των προγόνων μου. Κλαίω για τους προγόνους μου. Κλαίω για τους Παλαιστίνιους αδελφούς μου και τις αδελφές μου που ζουν στην ανασφάλεια και στον φόβο. Αυτό πρέπει να σταματήσει, δεν έχει καμία θέση το 2021. Είμαστε περήφανες για την καταγωγή μας και στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης”, είχε γράψει σε ανάρτησή της.

H αντίδραση του Ισραήλ: “Nτροπή σας”

Το κράτος του Ισραήλ από την πλευρά του, εξαπέλυσε πυρά κατά της Μπέλα Χαντίντ για τη συμμετοχή της στη μαζική πορεία, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

“Όταν διάσημοι όπως η Μπέλα Χαντίντ υποστηρίζουν να πεταχτούν οι Εβραίου στη θάλασσα, υποστηρίζουν την κατάργηση του Κράτους του Ισραήλ. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι ένα ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα. Αυτό θα έπρεπε να είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Ντροπή σας”, αναφέρεται στην ανάρτηση, που συνοδεύεται από φωτογραφία της Χαντίντ στην οποία φορά το “κεφίγιε”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα