ΑΘΗΝΑ
04:38
|
17.05.2024
Την αύξηση μισθού στα 15 δολάρια, για τους ωρομίσθιους εργαζόμενους που απασχολεί σε καταστήματα της, ανακοίνωσε η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αύξηση μισθού στα 15 δολάρια, για τους ωρομίσθιους εργαζόμενους που απασχολεί στα καταστήματα της, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour.

Ο νέος μισθός αφορά σε περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους σε ΗΠΑ και Καναδά, με εφαρμογή από τις 6 Ιουνίου. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση φτάνει περίπου το 50% του προηγούμενου μισθού, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC.

Όπως αναφέρεται, οι πλήρως ή μερικών απασχολούμενοι που θα δουν αύξηση στο μισθό τους, αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, στους τομείς του λιανικού εμπορίου και της διανομής. 

H αύξηση του ωρομισθίου στα 15 δολάρια από την διάσημη αλυσίδα αθλητικών ειδών έρχεται στο πλαίσιο μιας σειράς νέων πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως το προεδρικό διάταγμα για αύξηση ωρομισθίου στα 15 δολάρια για εργαζόμενους σε εργολάβους ομοσπονδιακών υπηρεσιών και υπουργείων και η παρότρυνση της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν για μεγαλύτερους εταιρικούς και ενίσχυση των συνδικάτων. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στην αναθέρμανση της κατανάλωσης και την μερική άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων εντός του καπιταλιστικού υποδείγματος, εκτιμάται πως θα συμπαρασύρουν τον ιδιωτικό τομέα σε αύξηση ημερομισθίων.

Πηγές: NBC, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα