ΑΘΗΝΑ
01:42
|
04.05.2024
Τρίτη φορά αναβολή πήραν οι γενικές εκλογές στην Αιθιοπία, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους να είναι η 21η Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρίτη φορά αναβολή πήραν οι γενικές εκλογές στην Αιθιοπία, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους να είναι η 21η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (20/5) η εκλογική επιτροπή της χώρας.

Η Αιθιοπία, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στην Αφρική αναμένετο αρχικά στήσει κάλπες για ανάδειξη Κοινοβουλίου και πρωθυπουργού τον Αύγουστο του 2020. Τελικά οι εκλογές αναβλήθηκαν για την 5η Ιουνίου του τρέχοντος έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Σάββατο, η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε περαιτέρω καθυστέρηση στην ψηφοφορία λόγω υλικοτεχνικών εμποδίων, χωρίς να ορίσει αμέσως νέα ημερομηνία.

Οι εκλογές αποτελούν κρίσιμο τεστ για τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τις φρικαλεότητες που διεξήχθησαν στην περιφέρεια της Τιγκράι, στο πλαίσιο του μικρού εμφυλίου πολέμου που διεξήχθη στα τέλη του 2020 ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Τιγκράι (TPLF) και τις οποίες παραδέχτηκε ο ίδιος ο Αχμέντ.

Αν και 36 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους είναι άγνωστο πόσοι τελικά θα συμμετάσχουν τελικά, λόγω της όξυνσης της φυλετικής βίας που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές, περιλαμβανομένων των πολυπληθέστερων περιφερειών Ορόμια και Αμχάρα.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα