ΑΘΗΝΑ
14:30
|
24.04.2024
Η συμφωνία για παύση πυρός έβγαλε πλήθος κόσμου στους δρόμους με παλαιστινιακές σημαίες και συνθήματα για ειρήνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι Παλαιστίνιοι μετά την απόφαση του Τελ Αβίβ να υπογράψει τη συμφωνία για παύσης πυρός μετά από 11 ημέρες βομβαρδισμών και εχθροπραξιών στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ που στοίχισαν τη ζωή 232 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους 65 παιδιά, και προκάλεσαν τον τραυματισμό 2.000 και πλέον ανθρώπων. Από την πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες είναι 11 νεκροί, ανάμεσά τους ένα στρατιώτης και δύο νεαρά άτομα.

Πλήθος κόσμου ξεχύθηκα αυθόρμητα σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Κρατούσαν όλοι παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 2.00 π.μ. τα ξημερώματα της Παρασκευής, 20/5, τοπική ώρα.

Το κλίμα ευφορίας στη Ράφα αποτυπώνεται στα δεκάδες βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεγάλη ήταν η χαρά των Παλαιστινίων και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, το αρχικό επίκεντρο της ανάφλεξης στην περιοχή μετά την απόφαση της ισραηλινής ηγεσίας να προχωρήσει σε εξώσεις εκατοντάδων παλαιστινιακών οικογενειών από το προάστιο Σέιχ Τζάραχ αλλά και τις συνεχείς επιδρομές των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα εν μέσω του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ο κόσμος βγήκε έξω για να πανηγυρίσει κυρίως στους δρόμους της Ραμάλας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των 11ήμερων βομβαρδισμών 450 κτίρια στη Γάζα ισοπεδώθηκαν ή υπέστησαν ζημίες. Έξι νοσοκομεία, εννέα κλινικές και το κεντρικό εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού στη Γάζα χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

“Είμαι πεπεισμένος ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν, τόσο οι μεν όσο και οι δε, να ζουν με ασφάλεια και να χαρούν ένα νέο επίπεδο ελευθερίας, ευημερίας και δημοκρατίας”, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια σύντομου διαγγέλματός του από τον Λευκό Οίκο μετά την επίτευξη της συμφωνίας για εκεχειρία.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα