ΑΘΗΝΑ
18:19
|
28.04.2024
Άγνωστο γιατί αποβιβάστηκαν οι τρεις επιπλέον επιβάτες από την επεισοδιακή πτήση της Ryanair που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον τίτλο: “Πώς η Λευκορωσία άρπαξε έναν αντιφρονούντα από πτήση της Ryanair από την Ελλάδα” το πρακτορείο Bloomberg μεταφέρει στους αναγνώστες τι ακριβώς συνέβη όταν το αεροσκάφος του ιρλανδικού αερομεταφορέα προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μινσκ της Λευκορωσίας και δεν ολοκλήρωσε τον προορισμό του που ήταν το Βίλνιους της Λιθουανίας. Σύμφωνα με τις αρχές της Λευκορωσίας η αιφνίδια εκτροπή της πτήσης από την Αθήνα έγινε λόγω “απειλής για τοποθέτηση βόμβας” στο αεροσκάφος, η οποία απεδείχθη ανύπαρκτη. Οι αρχές συνέλαβαν, όμως, τον αντιπολιτευόμενο Λευκορώσο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του Σοφία Σαπέγκα. Σύμφωνα με το δίκτυο Μπλούμπεργκ εκτός από τον Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, τρία ακόμα άτομα εγκατέλειψαν την πτήση της Ryanair μόλις αυτή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας.

Όταν η πτήση της Ryanair αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ την Κυριακή, τρεις επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, εκτός από τον δημοσιογράφο, και τη φίλη του. Ένας από τους επιβάτες ήταν Έλληνας και οι άλλοι δύο ήταν Λευκορώσοι, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με την έρευνα. Ο λόγος αποβίβασης αυτών των επιβατών είναι άγνωστος, είπε το άτομο, το οποίο ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχειά του επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. “Συνοδευόμενος από μια ομάδα στρατιωτών και πολιτών με επιβίβασαν σε ένα μαύρο SUV”, είπε σύμφωνα με το Bloomberg ο μη κατονομαζόμενος Έλληνας επιβάτης της πτήσης.

Η λευκορωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τους τρεις επιβάτες, μεταξύ τους έναν άνδρα του οποίου το όνομα φέρεται να αποδίδεται ως Ζήσης Ιάσων και όπως υποστήριξε ταξίδευε για Βίλνιους και στη συνέχεια για Μινσκ προκειμένου να επισκεφτεί εκεί τη σύζυγό του. Έτσι, καθώς βρέθηκε στο Μινσκ δεν επιβιβάστηκε ξανά στην πτήση. Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι μία γυναίκα που κατά την κρατική τηλεόραση ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Βίτεμπσκ στη Λευκορωσία.

Χθες στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Μεταξύ άλλων αποφάσισαν τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου της ΕΕ σε αεροπλάνα της Λευκορωσίας.

Πηγή: Bloomberg, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα