ΑΘΗΝΑ
11:07
|
25.04.2024
"Οι αρχές της Ελβετίας δεν γνωρίζουν τίποτε για απειλή βόμβας στην πτήση της Ryanair Αθήνα -Βίλνιους" ανέφερει η ανακοίνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για απειλή βόμβας εξαιτίας της οποίας, όπως ανέφερε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, το αεροσκάφος της Ryanair αναγκάσθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, αντί του Βίλνιους, για να καταλήξει στη σύλληψη του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του Σοφία Σαπένγκα.

“Οι αρχές της Ελβετίας δεν γνωρίζουν τίποτε για απειλή βόμβας στην πτήση της Ryanair Αθήνα -Βίλνιους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών. “Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τις ελβετικές αρχές προς τις λευκορωσικές αρχές για το θέμα”.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η “πληροφορία” που οδήγησε σε εκτροπή της πορείας του αεροπλάνου και στην προσγείωσή του στο Μινσκ προερχόταν από την Ελβετία.

“Το μήνυμα ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο προήλθε από την Ελβετία”, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (26/5) ο Λουκασένκο.

Στο πρώτο του σχόλιο μετά την καταδίκη της Λευκορωσίας για την “κρατική αεροπειρατεία” πτήσης της Ryanair, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας μιλώντας στη Βουλή, έκανε επίσης λόγο για επίθεση στη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον της Λευκορωσίας ξεπέρασαν τις “κόκκινες γραμμές”.

Οι εχθροί μας προσπαθούν να “στραγγαλίσουν” τη Λευκορωσία, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνωφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα