ΑΘΗΝΑ
13:27
|
23.04.2024
Σε 53 επισήμως και σε άλλες επτά σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές – “Σκανδαλώδης η ανισότητα” στη διανομή εμβολίων λέει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία έχει εντοπιστεί επίσημα σε 53 χώρες και περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ αναφέρει ωστόσο σε έκθεσή του πως έχει λάβει πληροφορίες από μη επίσημες πηγές κατά τις οποίες η παραλλαγή B.1.617 έχει εντοπιστεί σε ακόμη 7 περιοχές, δηλαδή συνολικά σε 60.

“Μια χούφτα χώρες έχουν παράγει μεγάλες ποσότητες εμβολίων κι ενεργούν σαν να έχει τελειώσει ο κορονοϊός – Άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρές αυξήσεις σε νοσηλείες και θανάτους. Η ισότητα στους εμβολιασμούς είναι ο μόνος τρόπος για να σώσετε όλες τις ζωές”,  τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κάλεσε χθες τους “27” αρχηγούς των κρατών – μελών της να βρίσκονται σε εγρήγορση για τις μεταλλάξεις στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΠΟΥ ζήτησαν να επιτραπεί σε διεθνείς ειδικούς να αξιολογήσουν από πού προήλθε η Cοvid-19 και τις πρώτες ημέρες του ξεσπάσματος της πανδημίας, σε μια δεύτερη φάση της έρευνας για την προέλευση του νέου κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα