ΑΘΗΝΑ
12:49
|
22.06.2021
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Sanofi, το εμβόλιο θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (27/5) ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης εμβολίου κατά της Covid-19, τελευταίο στάδιο του προγράμματος με στόχο την ολοκλήρωσή του στο τέλος του χρόνου.

Η Sanofi και η βρετανική GSK ξεκινούν διεθνείς δοκιμές Φάσης ΙΙΙ για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας του υποψήφιου εμβολίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δοκιμών που έδειξαν ότι το εμβόλιο προκαλεί την παραγωγή αντισωμάτων κατά του κορονοϊού στα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν.

Οι κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ θα δώσουν την πραγματική εικόνα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου αυτού για το οποίο η GSK προμηθεύει το ενισχυτικό συστατικό. Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν 35.000 άτομα σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Sanofi, το εμβόλιο θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των πρώτων εγκεκριμένων εμβολίων κατά της Covid-19.

Η ανάπτυξη του εμβολίου θα γίνει σε δύο άξονες. Αρχικά θα δοκιμασθεί ένα επικαιροποιημένος τύπος εμβολίου κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού και στην συνέχεια θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του ως αναμνηστικού εμβολίου μετά τον εμβολιασμό με άλλο σκεύασμα. Αυτός ο δεύτερος άξονας θα επιτρέψει στο εμβόλιο να ενσωματωθεί στις καμπάνιες εμβολιασμού που θα πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση των διαδοχικών μεταλλάξεων του ιού.

Οπως και όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν εκτός του εμβολίου της Johnson & Johnson, το εμβόλιο της Sanofi θα χορηγείται σε δύο δόσεις.

Πηγές: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Σύσταση κέντρου μεταφοράς τεχνολογίας για την παραγωγή εμβολίων mRNA στην Νότια Αφρική

Αυστρία-κορονοϊός: Kάτω από 100 ο αριθμός των νέων μολύνσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα