ΑΘΗΝΑ
09:33
|
27.05.2024
Η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων έρχεται για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, καθώς αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων (το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και του εκλέγειν) των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση και θα προβλέπεται τόσο η απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, αλλά και το δικαίωμα ψήφου  για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς με βάση τις προβλέψεις της σχετικής τροπολογίας θα προβλέπουν τη διαγραφή των καταδικασθέντων από τους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα προβλέπεται ακόμη και η απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης για κόμματα των οποίων ο πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ή Νόμιμος εκπρόσωπος έχει καταδικαστεί οριστικά.

Η απόφαση του υπουργείου έρχεται κατόπιν του σάλου που έχει ξεσπάσει μετά τη συνέντευξη του φυγόποινου υπαρχηγού της ναζιστικής-εγκληματικής συμμορίας στην εφημερίδα «Μακελειό» και την προκλητική συνέχιση της πολιτικής δράσης του καταδικασθέντα πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη από τη φυλακή το τελεταίο διάστημα.

Πηγές: Καθημερινή, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών θα στήσει ο Δήμος Αθηναίων

Αρμενία: Δεκάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση Πασινιάν

Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορική ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό της Ράφα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ούσι των σκανδάλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα