ΑΘΗΝΑ
23:24
|
03.05.2024
Μήνυμα της Μόσχας σε Ουάσινγκτον να αναμένει και δυσάρεστα μηνύματα ενόψει της Συνόδου Κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μήνυμα πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν και “δυσάρεστα μηνύματα” ενόψει της Συνόδου Κορυφής μεταξύ Μπάιντεν-Πούτιν έστειλε σήμερα η Μόσχα, ανακοινώνοντας πως ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Μια μέρα μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα πιέσει τον Ρώσο ομόλογό του, κατά τη συνάντησή τους στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι “οι Αμερικανοί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ορισμένα μηνύματα από τη Μόσχα θα είναι δυσάρεστα για τους ίδιους”.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria, o Ριάμπκοφ τόνισε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Μπάιντεν σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πιο ευέλικτη από την Ουάσινγκτον όσον αφορά την κατάρτιση της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αύξησαν πρόσφατα τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, γεγονός που απαιτεί απάντηση από τη Μόσχα.

“Οι ενέργειες των δυτικών συναδέλφων μας πλήττουν το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και μας αναγκάζουν να λάβουμε τα κατάλληλα αντίμετρα”, ανέφερε ο Σόιγκου σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

“Περίπου 20 στρατιωτικοί σχηματισμοί και μονάδες θα αναπτυχθούν στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της χώρας μέχρι το τέλος του 2021”, ανέφερε.

Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει, εντός του έτους, 20 νέες στρατιωτικές μονάδες στα δυτικά της χώρας, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή του ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος υπουργός επισήμανε έναν αυξανόμενο αριθμό πτήσεων από αμερικανικά βομβαρδιστικά κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ και όλο και πιο συχνές και μαζικές ασκήσεις από τις δυνάμεις της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

τον περασμένο μήνα, η μαζική συγκέντρωση στρατευμάτων στα νότια και νοτιοδυτικά της Ρωσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα προκάλεσε συναγερμό στο Κίεβο και κεφαλόπονο στη Δύση που μετέφρασε την κίνηση ως πιθανό πρόδρομο εισβολής. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς και έπειτα από εβδομάδες έντασης, o Ρώσος υπουργός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στα δυτικά και νότια της χώρας, θα επιστρέψουν στη βάση τους, αφού ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις στην περιοχή.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την έναρξη της διάσκεψης για τις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ ,τόνισε ότι η Ρωσία εκπλήσσεται γιατί το ευρωπαϊκό μπλοκ παραμένει παθητικό απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ που καταστρέφει τον έλεγχο των εξοπλισμών.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η αντι-ρωσική ρητορική στη Δύση έχει πλέον μετατραπεί σε στρατιωτική συσσώρευση ενάντια στη Ρωσία.

Τέλος ο Ρώσος Υπεξ διεμήνυσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για μία “ίση και δίκαιη συνεργασία” αλλά προειδοποίησε πως η χώρα του θα απαντήσει στις προκλήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αντιδράσουμε στα νέα, εχθρικά, βήματα, τις προσπάθειες συνομιλίας από θέση ισχύος και την ανάμειξη στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Τέτοια βήματα προετοιμάζονται, δεν το κρύβουν. Θα ακολουθήσει σίγουρα απάντηση” υπογράμμισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα