ΑΘΗΝΑ
10:53
|
25.04.2024
Οι αρχές ομολόγησαν ότι τα παιδιά εμβολιάστηκαν παρ' ότι το Moderna δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση για χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγγνώμη ζήτησαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά καθώς ομολόγησαν ότι 12 παιδιά έλαβαν το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού, το οποίο όμως δεν έχει πάρει έγκριση για χρήση σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ειδικότερα, το Vancouver Coastal Health, που εμβολιάζει έναν στους τέσσερις κατοίκους της Βρετανικής Κολομβίας έκανε γνωστό πως 12 παιδιά έλαβαν κατά λάθος το εμβόλιο κατά της COVID-19 την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, μόνο το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει έγκριση για χρήση σε ανήλικους ηλικίας 12 έως 17 ετών στον Καναδά.

Αξιωματούχοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως τα εμβολιασμένα παιδιά δεν θα παρουσιάσουν παρενέργειες μιας και το σκεύασμα της Moderna, σύμφωνα με τους ίδιους, προστατεύει τόσο τους ανήλικους όσο και τους ενήλικες.

Από την πλευρά του, ο Δρ Μπόνι Χένρι σημείωσε πως ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της COVID-19 θα συμβάλει γενικότερα στη μείωση της διάδοσης της νόσου, κάτι που είναι και στόχος της καναδικής κυβέρνησης.

Η υπηρεσία Υγείας του Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι “ασφαλές και αποτελεσματικό” για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε “αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία”, ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Σημειώνεται ότι η Pfizer στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια μελέτη εμβολίων 2.260 εθελοντών των ΗΠΑ σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών που έδειξαν ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στον Καναδά, σχεδόν το 20% των συνολικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άτομα κάτω των 19 ετών και 1.245 έφηβοι χρειάστηκαν νοσηλεία από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Όσον αφορά το πώς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στον Καναδά, περίπου οι μισοί Καναδοί έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 όμως μόνο το 5% έχει θωρακιστεί πλήρως.

Ο Καναδάς μετρά σχεδόν 1,4 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 25.000 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα