ΑΘΗΝΑ
22:26
|
03.10.2023
Η Σύγκλητος αποδέχθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ – Τι καταγγέλλουν οι φοιτήτριες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από φοιτήτριες του ΑΕΙ.

Η ένορκη διοικητική εξέταση, που έγινε μετά τις καταγγελίες των φοιτητριών μαζί με τον φοιτητικό σύλλογο, κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΠΑ που επικαλείται το ΑΠΕ. Η Σύγκλητος παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος και μέχρι τότε αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του καθηγητή.

 Η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, “ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο”. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι “οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις εκφοβισμού (bullying), όσο και απέναντι σε καθηγητές”.

Προηγήθηκε  παρέμβαση των φοιτητών στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή. Οι φοιτητές κόλλησαν τρικάκια στην πόρτα με αίτημα την άμεση και οριστική απομάκρυνση του διδάσκοντα από το ΕΚΠΑ.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από πτώση λεωφορείου στη Βενετία

Σε κώμα 16χρονη Ιρανή στην Τεχεράνη υπό ασαφείς συνθήκες

Οι Μεξικανοί δεν ξέχασαν τους νεκρούς φοιτητές του Τλατελόλκο και της Αγιοτσινάπα

Όχι άλλα κέρδη, βουτηγμένα στων εργατών το αίμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα