ΑΘΗΝΑ
14:51
|
20.04.2024
Την παραίτηση σχεδόν 10.000 εθελοντών από τους συνολικά 80.000, επιβεβαίωσε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτηση σχεδόν 10.000 εθελοντών από τους συνολικά 80.000, επιβεβαίωσε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, γεγονός που έγινε αρχικά γνωστό μέσω δημοσιευμάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος των αγώνων παραδέχτηκε ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN International την οποία επιβεβαίωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της «χώρας του ανατέλλοντος ήλιου» (NHK).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ένας από τους λόγους είναι οι ανησυχίες τους για τις συνέπειες του κορονοϊού» τόνισε ο Μούτο Τοσίρο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η απώλεια του 12,5% των εθελοντών δε θα επηρεάσει την πορεία των αγώνων.

Η είδηση έρχεται κατά τραγική – η ακριβέστερα κωμική- ειρωνεία λίγες ώρες μετά την δήλωση της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, ότι οι αγώνες δεν μπορούν να καθυστερήσουν περαιτέρω ή να ακυρωθούν παρά τα εμπόδια που ανακύπτουν, με τις τελευταίες ανησυχίες να εκφράζονται από το κορυφαίο στέλεχος του κλάδου υγείας της ιαπωνικής κυβέρνησης ο οποίος προειδοποίησε ότι η διεξαγωγή των αγώνων εν μέσω πανδημίας δεν είναι «φυσιολογική».

Πολλαπλές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρεται, οι εθελοντές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής διοργάνωσης, καθώς βοηθούν στην απρόσκοπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους επισκέπτες. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Πηγές: The Japan Times, CNN International

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα