ΑΘΗΝΑ
22:20
|
02.05.2024
H EE ενέκρινε σχέδιο που απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της,.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Eυρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε σχέδιο που απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της, ενημέρωσαν πηγές των Βρυξελλών.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυκτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης, 01.00 ώρα Ελλάδος), περιορίζοντας μέχρι τις 14.00 ΩΚΕ τυχόν προβολή αντιρρήσεων από χώρες της ΕΕ, η οποία άλλωστε δεν αναμένεται, διευκρίνισε η πηγή.

Η απόφαση εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας για το επεισόδιο της προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και για την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς που επέβαινε σε αυτό.

Ηδη αεροπορικές εταιρείες όπως οι Lufthansa, SAS, Air France, LOT, Finnair and airBaltic έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia πραγματοποιεί πτήσεις προς 20 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ανάμεσά τους του Ελσίνκι, του Αμστερνταμ, του Μιλάνου, της Βαρσοβίας, του Βερολίνου, του Μονάχου, του Παρισιού, της Ρώμης και της Βιέννης.

Η εποπτεία της τήρησης της απαγόρευσης ανήκει στις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, πολλές από τις οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα η ΕΕ συστήνει έντονα στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν να πετούν πάνω από τη Λευκορωσία, κάτι όμως που δεν ισοδυναμεί με νομικά δεσμευτική απαγόρευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα