ΑΘΗΝΑ
19:16
|
13.06.2021
Στον 28χρονο Νταμιέν Ταρέλ επιβλήθηκε επιπλέον ποινή 14 μηνών με αναστολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε τον Νταμιέν Ταρέλ, τον 28χρονο που χαστούκισε τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, σε φυλάκιση 18 μηνών. Ο Γάλλος θα εκτίσει τους τέσσερις μήνες σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα καθώς η επιπλέον ποινή των 14 μηνών επιβλήθηκε με αναστολή. Η τετράμηνη φυλάκιση δεν ήταν η μοναδική τιμωρία που αποφάσισε η γαλλική δικαιοσύνη σε βάρος του Νταμιέν Ταρέλ, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως δεξιό ή ακροδεξιό “πατριώτη” και μέλος του κινήματος των “Κίτρινων γιλέκων”.

Ο 28χρονος Γάλλος οδηγήθηκε χθες Πέμπτη ενώπιον της δικαιοσύνης και οι διαδικασίες που τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν εξαιρετικά  εσπευσμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό με το χαστούκι στην πόλη Ντρομ, στη νότια Γαλλία, σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη δική.

Σε βάρος του Ταρέλ ασκήθηκε δίωξη για επίθεση κατά λειτουργού του Δημοσίου, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως και τρία έτη και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ. Οι εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο αντί προστίμου. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο 28χρονος υποστήριξε ότι η επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο ήταν αυθόρμητη και μη προσχεδιασμένη. Όπως υποστήριξε,  ο θυμός του οφείλεται στην “παρακμή” της Γαλλίας.

Ο κατηγορούμενος αναγνώρισε ότι χτύπησε τον πρόεδρο με ένα “μάλλον βίαιο” χαστούκι. “Όταν είδα το φιλικό του, ψεύτικο ύφος , ένιωσα αηδία και είχα μια βίαιη αντίδραση”, είπε στο δικαστήριο. “Ήταν μια παρορμητική αντίδραση … Εξεπλάγην κι εγώ από τη βία”.

Ο Νταμιέν Ταρέλ τιμωρήθηκε επίσης με απαγόρευση από το να κατέχει δημόσια θέση στη Γαλλία για τρία χρόνια, με απαγόρευση κατοχής όπλων για πέντε χρόνια, με υποχρεωτικές συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική εργασία για το διάστημα των 14 μηνών της αναστολής.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πάντως χαρακτήρισε το συμβάν “μεμονωμένο περιστατικό”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Διεθνή Τύπο η δίκη των τεσσάρων της Μόριας

Κορονοϊός: 358 διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι & 297 κρούσματα

Πυροβολισμοί στην Ιταλία

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα