ΑΘΗΝΑ
09:55
|
25.04.2024
To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο, έναντι της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο, έναντι της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, σύμφωνα με τη μελέτη του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια που δημοσιεύτηκε σε διεθνές ιατρικό περιοδικό.

Σημειώνεται ότι μετά την πρόσφατη έγκρισή του στη Βραζιλία το Sputnik V εμβολιάζει τους πληθυσμούς 67 κρατών, χωρίς ωστόστο να έχει ακόμη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο διανέμει το εμβόλιο, υπέβαλε το αίτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στα τέλη Οκτωβρίου 2020. Ωστόσο, έπειτα από επτά μήνες και αφού έχει δοθεί “πράσινο φως” για την χρήση πολλών άλλων εμβολίων κατά του κορονοϊού, το RDIF δεν έχει λάβει ακόμη την “ετυμηγορία” του διεθνούς οργανισμού υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει δοκιμάσει μια μορφή ρινικού σπρέι κατά του κορονοϊού που είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και σκοπεύει να λανσάρει το νέο προϊόν τον Σεπτέμβριο, δήλωσε επιστήμονας που ηγήθηκε της ανάπτυξης του εμβολίου Sputnik V.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ινδία ημερησίως που κυριαρχεί το “Δέλτα” στέλεχος άγγιξε τις 6000. Το στέλεχος αυτό εμφανίζει έντονα συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμέτους, απώλεια όρεξης, απώλεια ακοής και αρθραλγίες, και σπάνια θρόμβους που μπορεί να οδηγήσουν και σε γάγγραινα.

Η Ινδία είναι δεύτερη στον κόσμο σε κρούσματα COVID-19 με 29 εκατομμύρια κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ με 33,4 εκατομμύρια, και τρίτη σε θανάτους λόγω COVID-19 με 355000 θανάτους, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία με 598000 και 479000 θανάτους αντίστοιχα.

Το νέο στέλεχος delta είναι το επικρατών στέλεχος τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς φαίνεται να ευθύνεται για το 91% των νέων κρουσμάτων. Τα μέχρι τώρα δεδομένα υποστηρίζουν ότι το στέλεχος αυτό είναι 40-60% πιο μεταδοτικό από το στέλεχος άλφα Β.1.1.1.7, που επικρατούσε έως τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με βάση τα δεδομένα αυτά οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα