ΑΘΗΝΑ
11:25
|
25.04.2024
Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή – “Ψευδείς και ανυπόστατες” χαρακτήρισε ο ηθοποιός τις σε βάρος του κατηγορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη αποφάσισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του πειθαρχικού του συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πασχάλη Τσαρούχα. Δεν είναι ωστόσο σαφές αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή. Η αποπομπή σχετίζεται με τις καταγγελίες  και τις διώξεις σε βάρος του ηθοποιού/σκηνοθέτη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τα όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας τις εις βάρος του καταγγελίες “απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες”. Όπως αναφέρει “ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…”.

Στο υπόμνημά του ο Π. Φιλιππίδης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του, λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε στη δικογραφία, αν και ποινικά μη αξιόλογες, ως “ενισχυτή” για να επιβαρυνθεί η θέση του.

Το πειθαρχικό του ΣΕΗ ασχολήθηκε χθες και με την περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη, ωστόσο αποφασίστηκε να επανεξεταστούν μάρτυρες, ώστε να καταλήξει σε απόφαση για τον ηθοποιό.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα