ΑΘΗΝΑ
02:29
|
05.10.2023
Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή – “Ψευδείς και ανυπόστατες” χαρακτήρισε ο ηθοποιός τις σε βάρος του κατηγορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη αποφάσισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του πειθαρχικού του συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πασχάλη Τσαρούχα. Δεν είναι ωστόσο σαφές αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή. Η αποπομπή σχετίζεται με τις καταγγελίες  και τις διώξεις σε βάρος του ηθοποιού/σκηνοθέτη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τα όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας τις εις βάρος του καταγγελίες “απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες”. Όπως αναφέρει “ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…”.

Στο υπόμνημά του ο Π. Φιλιππίδης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του, λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε στη δικογραφία, αν και ποινικά μη αξιόλογες, ως “ενισχυτή” για να επιβαρυνθεί η θέση του.

Το πειθαρχικό του ΣΕΗ ασχολήθηκε χθες και με την περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη, ωστόσο αποφασίστηκε να επανεξεταστούν μάρτυρες, ώστε να καταλήξει σε απόφαση για τον ηθοποιό.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα