ΑΘΗΝΑ
12:14
|
14.08.2022
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με την ονομαστική ψηφοφορία να ολοκληρώνεται λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που προβλέπει σειρά διατάξεων οι οποίες ανατρέπουν κεκτημένα δεκαετιών, όπως το οκτάωρο, το «σπάσιμο» της μερικής απασχόλησης και το όριο επιτρεπόμενης υπερωριακής απασχόλησης, ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο τελευταίος λόγος ανήκε, όπως προβλέπει η διαδικασία στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιό του είναι ένα «μεγάλο βήμα μπροστά που εκσυγχρονίζει σημαντικά το εργατικό δίκαιο και είναι μια παρέμβαση που ακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης επέλεξε να κάνει μια… ανασκόπηση της πολιτικής του καριέρας, επιχειρώντας –ως άλλος Superman– να απαντήσει στην σφοδρή κριτική που δέχθηκε και κάνοντας αναφορές στις πωλήσεις της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, των περιφερειακών αεροδρομίων και τις τελευταίες του ενέργειες στη ΔΕΗ. 

Της ψήφισης του νομοσχεδίου προηγήθηκε η σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά, με τους τρείς τους να ανταλλάσουν «δολοφονικές ατάκες».

Από την τριήμερη «κοινοβουλευτική μάχη» δεν έλειψαν εκτός από τις στιγμές έντασης και παρεμβάσεις που σαν αυτή του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη, που συνέκρινε τον υπουργό Εργασίας με το μεγάλο θεωρητικό του Αναρχισμού, Μιχαήλ Μπακούνιν.

Πηγές: Κανάλι της Βουλής

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο

Άλυτο μυστήριο το απέραντο νεκροταφείο ψαριών στον ποταμό Όντερ

Στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκθετη η Ελλάδα για το δράμα των αβοήθητων, εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα