ΑΘΗΝΑ
13:22
|
31.07.2021
Δέχθηκαν βροχή από πέτρες κατά τη “δήθεν” επιχείρηση ελέγχου πυρασφάλειας του κατειλημμένου κτιρίου .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 60 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών έξω από την κατάληψη “Rıgaer94” του Βερολίνου. Η αστυνομία είχε στα χέρια της δικαστική εντολή για να διενεργήσει έλεγχο πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στο κατειλημμένο κτίριο, αλλά οι ένοικοι της κατάληψης υποστηρίζουν ότι ήταν το πρόσχημα για να επιχειρήσουν την εκκένωση του κτιρίου. Όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας επεχείρησαν να περιφρουρήσουν και να απομονώσουν την περιοχή οι ένοικοι της κατάληψης, περίπου 300 άτομα, αντέδρασαν πετώντας πέτρες ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους και άλλα αντικείμενα.

Η κατάληψη “Rıgaer94” είναι από τις τελευταίες που δεν έχουν εκκενωθεί και σφραγιστεί από την αστυνομία του Βερολίνου. Όλες οι προηγούμενες απόπειρες εκκένωσης της κατάληψης έχουν αποτύχει μετά από βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους καταληψίες. Το 2016 σε μια παρόμοια επιχείρηση είχαν τραυματιστεί 123 αστυνομικοί.

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, πολλοί μαθητές, νέοι και ριζοσπαστικές αναρχικές ομάδες μετακόμισαν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια σε ορισμένα ανατολικά τμήματα της πόλης, όπως η συνοικία Friedrichshain. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες ανέκτησαν τα ακίνητά τους καθώς οι γειτονιές άρχισαν να αλλάζουν, να γίνονται μοντέρνες. Τότε είδαν τις τιμές των ακινήτων τους να αυξάνονται. Τον Οκτώβριο του 2020  η αστυνομία πέταξε έξω στον δρόμο τους περίπου 50 ένοικους της θρυλικής κατάληψης Liebig 34, όπου είχε βρει στέγη μια “αναρχική-queer-φεμινιστική” κοινότητα από το 1999.

Πηγή: BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκάνδαλα, πανδημία και λαϊκή αγανάκτηση επιταχύνουν την αποκαθήλωση του Μπολσονάρου

Διπλή διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο με φόντο τις σκιώδεις ενέργειες της ακτοφυλακής

Τουλάχιστον 40 τραυματίες από ισχυρό σεισμό στο Περού

Περού: Δημοψήφισμα για Νέο Σύνταγμα εξήγγειλε ο Πέδρο Καστίγιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα