ΑΘΗΝΑ
21:44
|
16.09.2024
Στα αρχαία ελληνικά απαντά ο Έλον Μασκ σε σατιρική ανάρτηση ιστοσελίδας που αναφέρεται στον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα αρχαία ελληνικά απαντά ο Έλον Μασκ σε σατιρική ανάρτηση ιστοσελίδας που αναφέρεται στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο λογαριασμός “The Babylon Bee” της ομώνυμης ιστοσελίδας σατιρικού περιεχομένου, ανήρτησε στο Twitter fake είδηση για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την χιουμοριστική ανάρτηση, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί μαθήματα για τεχνικές πλύσης εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο της Columbia, με στόχο να τις εφαρμόσει αργότερα στο καθεστώς του.

Ο Έλον Μασκ, γνωστός λάτρης της ελληνικής γλώσσας, από τις αναρτήσεις του οποίου κρέμονται χιλιάδες χρήστες για να επενδύσουν σε bitcoins ή dogecoins σχολίασε στα αρχαία ελληνικά την fake είδηση γράφοντας: “εἰδέναι μέν μηδέ πλήν αὐτό τοῦτο εἰδέναι”, δηλαδή “δεν ήξερε τίποτα, εκτός από ένα πράγμα, δηλαδή ότι δεν ήξερε τίποτα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Έλον βάφτισε το διαστημοδρόμιο της SpaceX “Deimos”, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την απογείωση και προσγείωση του SpaceX Starship, του διαστημικού σκάφους που σκοπεύει να στείλει πολίτες στον Άρη και ακόμα παραπέρα.

Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας, ενώ μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.

Η φράση που επέλεξε ο Έλον Μασκ είναι πολύ κοντά στο “ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα”, (“ένα γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα”) το οποίο συνδέεται με την απάντηση της Πυθίας για τον Σωκράτη, ότι δηλαδή κανένας δεν είναι σοφότερος από τον Σωκράτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα