ΑΘΗΝΑ
14:06
|
31.07.2021
Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ένα νέο είδος θηλαστικού που έζησε πριν από 26,5 εκατομμύρια χρόνια και ήταν πιο ψηλό από τις καμηλοπαρδάλεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απολιθώματα ενός γιγάντιου ρινόκερου, το οποίο εκτιμάται πως ήταν ένα από τα πιο μεγάλα θηλαστικά στη Γη – ανακαλύφθηκαν από ερευνητές στη βορειοδυτική Κίνα. Το νέο είδος με την επιστημονική ονομασία “Paraceratherium linxiaense”, το οποίο ζούσε στον πλανήτη μας πριν από περίπου 26,5 εκατομμύρια χρόνια, ζύγισε 21 τόνους, σχεδόν όσο είναι το βάρος τεσσάρων αφρικανικών ελεφάντων. Ο γιγάντιος ρινόκερος δεν είχε κέρατο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ενώ το ύψος του υπολογίζεται στα περίπου επτά μέτρα, γεγονός που καθιστά το εν λόγω θηλαστικό ψηλότερο ακόμα και από τις καμηλοπαρδάλεις.

Τα ευρήματα για τον “αρχαίο” ρινόκερο “Paraceratherium linxiaense” βασίζονται στη μελέτη των απολιθωμάτων που εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκανσού της Κίνας.

Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση “Communications Biology” οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα απολιθώματα που εντοπίστηκαν το 2015 κοντά στο χωριό Wangjiachuan δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με νέο είδος πολύ διαφορετικό από τα γνωστά είδη γιγάντιων ρινόκερων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντενγκ Τάο του Ινστιτούτου Ερευνών Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας του Πεκίνου ένα πλήρως διατηρημένο κρανίο και ένα οστό της γνάθου έδειξαν ότι το εν λόγω ζώο είχε πολύ λεπτό κρανίο, καθώς και προβοσκίδα παρόμοια με του σύγχρονου έναν προφυλακτικό κορμό μύτης παρόμοιο με αυτόν του σύγχρονου τάπιρου.

Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι το νέο είδος φέρει πολλές ομοιότητες με τους γιγάντιους ρινόκερους που κάποτε ζούσαν στο Πακιστάν και επομένως πρέπει να υπήρξε μετακίνηση του πληθυσμού των εν λόγω ζώων σε όλη την Κεντρική Ασία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: H κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Συνθήκες καύσωνα και σήμερα

Τουλάχιστον 40 τραυματίες από ισχυρό σεισμό στο Περού

Καταστροφικές δασικές φωτιές και στην Φιλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα