ΑΘΗΝΑ
14:50
|
31.07.2021
Νέα φάρμακα-τσίχλες και εμβόλια-ζαχαρωτά ετοιμάζονται να μπουν στη ρωσική αντι-Covid φαρέτρα σε συνδυασμό με το ενισχυμένο κατά της παραλλαγής "Δέλτα", "κοκτέιλ" του Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα φάρμακα-τσίχλες και εμβόλια-ζαχαρωτά ετοιμάζονται να μπουν στη ρωσική αντι-Covid φαρέτρα σε συνδυασμό με το ενισχυμένο “κοκτέιλ” του Sputnik V που θα λειτουργεί αποτελεσματικότερα ενάντια στην παραλλαγή “Δέλτα”.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο αντιικό φάρμακο κατά της COVID-19 το οποίο θα έχει τη μορφή τσίχλας, ανέφερε πηγή κοντά στο υπουργείο σήμερα Παρασκευή (18/6).

“Το 48ο κεντρικό ερευνητικό ινστιτούτο του υπουργείου Άμυνας άρχισε να αναπτύσσει ένα αντιικό φάρμακο σε μορφή τσίχλας κατά της νέας λοίμωξης από κορονοϊό” ανέφερε η πηγή.

Το ινστιτούτο αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο που σχετίζεται με μια βλεννογόνο ουσία κατά της COVID-19 και το οποίο θα έχει τη μορφή ζαχαρωτού, πρόσθεσε.

“Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, αυτό το εμβόλιο θα συμπεριληφθεί σε διαφορετικά θεραπευτικά σχήματα και θα χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη στους υπάρχοντες μηχανισμούς για τη χρήση προληπτικών φαρμάκων” κατέληξε.

Πέρυσι, το 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών του Υπουργείου Άμυνας, μαζί με το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, ανέπτυξαν το εμβόλιο Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊού στον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που δημοσιεύτηκε σε ιατρικά περιοδικά, το Sputnik V, είναι πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο, έναντι της παραλλαγής “Δέλτα” του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του εμβολίου, το Sputnik θα προσφέρει ένα ενισχυτικό εμβόλιο προσαρμοσμένο ώστε να λειτουργεί ενάντια στην παραλλαγή “Δέλτα” στους υπόλοιπους κατασκευαστές εμβολίων.

Πηγή: Sputniknews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενεργοποιήθηκε το 112 για την πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας

Σε ποιους πολίτες τρίτων χωρών επιτρέπεται από 26/7/2021 η έξοδος και επανείσοδός τους στην Ελλάδα

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα με το θύμα νεκρό επί μήνες σε μπαούλο

Γυναικοκτονία-Δάφνη: Για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται ο 40χρονος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα